Sisältöjulkaisija

Valitse julkaisuvuosi:

Ajankohtaista

31/03/2022, Tiedote

Alle 18-vuotiaiden koronarokotustodistukset eivät jatkossa vanhene perusrokotussarjan jälkeen matkustuskäytössä

Matkustuskäyttöön tarkoitetut EU:n koronarokotustodistukset ovat jatkossa toistaiseksi voimassa alle 18-vuotiailla, jotka ovat saaneet koko perusrokotussarjan eli tyypillisesti kaksi rokoteannosta. Täysi-ikäisten rokotustodistukset vanhenevat 270 päivän (noin yhdeksän kuukauden) päästä perusrokotussarjan viimeisen rokotteen saamisen jälkeen. Kolmannen rokotteen jälkeen rokotustodistuksen voimassaoloa ei toistaiseksi rajoiteta.

30/03/2022, Tiedote - Ammattilaiset

Yksityisen sosiaalihuollon liittyminen Kanta-palveluihin helpottuu

Yksityisellä on kolme vaihtoehtoista mallia liittyä Kantaan. Rinnakkaisliittyminen helpottaa niiden yksityisten palvelunantajien liittymistä, joilla ei ole käytössään omaa asiakastietojärjestelmää. Yhteisliittyminen on suunniteltu erityisesti yritysketjuille.

29/03/2022, Tiedote - Kansalaiset

Omakannan nimissä kalastellaan yhä pankkitunnuksia ja henkilötietoja

Omakannan nimissä esiintyy yhä viestejä ja linkkejä, jotka ohjaavat rikollisten verkkosivustoille. Myös Kelan nimissä on kalasteltu ihmisten pankkitunnuksia ja henkilötietoja. Omakantaan voi kirjautua turvallisesti vain osoitteessa www.kanta.fi ja OmaKelaan osoitteessa www.kela.fi.

24/03/2022, Tiedote - Kansalaiset

Kysy chattirobotilta neuvoa Kanta-asioissa

Chattirobotti Kanta-apulainen neuvoo kansalaisia Omakantaan ja muihin Kanta-palveluihin liittyvissä kysymyksissä. Kanta-apulainen palvelee ympäri vuorokauden kanta.fi-sivuilla. Tekoälyyn perustuvaa chattirobottia kehitetään käyttäjiltä saadun palautteen perusteella.

10/03/2022, Blogi - Kansalaiset

Tule mukaan keskustelemaan lääkehoidosta!

Valtakunnallisen Lääkehoidon päivän teema vuonna 2022 on Lääkehoitosi digiajassa. Omakanta on hyvä esimerkki siitä, miten digitaalisuus helpottaa lääkehoitoon liittyvää asiointia.

10/03/2022, Tiedote - Ammattilaiset

Sosiaalihuollon rekisterinkäyttöoikeus sujuvoittaa ostopalveluissa syntyvien asiakastietojen käsittelyä tulevilla hyvinvointialueilla

Ostopalvelutilanteissa syntyneet sosiaalihuollon asiakirjat on tallennettava palvelut hankkineen hyvinvointialueen rekisteriin Kanta-palveluissa. Se onnistuu helposti rekisterinkäyttöoikeus-toiminnallisuuden avulla. Hyvinvointialueiden ja yksityisten palveluntuottajien on otettava toiminnallisuus käyttöön ennen 1.9.2024.

24/02/2022, Huoltotiedote - Kansalaiset

Huoltokatkot Kanta-palveluissa maaliskuussa 2022

Julkaisemme tässä suunnitellut päivitys- ja huoltotoimet, jotka voivat aiheuttaa käyttökatkoja palveluissa kuukauden aikana. Pahoittelemme mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

24/02/2022, Blogi - Kansalaiset

Miten uusin reseptini Omakannassa?

Jos lääkkeet alkavat olla lopussa, reseptin uusimispyyntö kannattaa tehdä Omakannassa. Uusiminen onnistuu helposti ja nopeasti.