Sisältöjulkaisija

Valitse julkaisuvuosi:

Blogi

26/04/2022, Blogi - Kansalaiset

Omakanta kulkee Katri Leino-Nzaun mukana myös Viroon

Omakannasta voi nähdä omat terveystietonsa ja reseptinsä, mutta se taipuu myös muuhun. Katri Leino-Nzau ostaa sähköisellä reseptillä reseptilääkkeitä Virosta ja hoitaa myös iäkkään äitinsä asioita.

11/04/2022, Blogi

Omakannan suosio kasvaa kunnissa

Omakannan käyttäjämäärissä oli vuonna 2021 kasvua peräti 39 prosenttia verrattuna edellisvuoteen. Etenkin koronatodistus lisäsi Omakannan käyttöä.

10/03/2022, Blogi - Kansalaiset

Tule mukaan keskustelemaan lääkehoidosta!

Valtakunnallisen Lääkehoidon päivän teema vuonna 2022 on Lääkehoitosi digiajassa. Omakanta on hyvä esimerkki siitä, miten digitaalisuus helpottaa lääkehoitoon liittyvää asiointia.

24/02/2022, Blogi - Kansalaiset

Miten uusin reseptini Omakannassa?

Jos lääkkeet alkavat olla lopussa, reseptin uusimispyyntö kannattaa tehdä Omakannassa. Uusiminen onnistuu helposti ja nopeasti.

08/12/2021, Blogi - Ammattilaiset

Vanhat potilastiedot arkistoidaan keskitetysti Kantaan

Sote-organisaatiot ovat aloittaneet vanhojen potilas- ja asiakastietojen arkistointiprojektin yhdessä DigiFinlandin kanssa. Vanhojen tietojen turvallinen säilytys ja mahdollisuus niiden käyttöön pitkälläkin aikavälillä toteutuu parhaiten keskitetyssä arkistossa.

29/11/2021, Blogi - Kansalaiset

Tule mukaan Kanta-järjestöpaneeliin – ja vaikuta!

Järjestöjen on mahdollista olla mukana Kanta-palvelujen kehittämisessä ja saada kansalaisten ääni kuuluviin. Järjestöpaneelin haku uudelle toimikaudelle on parhaillaan käynnissä.

26/10/2021, Blogi - Kansalaiset

Todistukset ja lausunnot sähköisesti eteenpäin

Tiettyjä terveystodistuksia tai niiden tietoja voidaan välittää jo sähköisesti Kelan etuuskäsittelyyn ja Traficomiin. Sähköinen välitys yleistyy koko ajan. 75-vuotiaan Arvo Soinisen mielestä ajokortin uusiminen netissä oli helppoa ja nopeaa.

09/10/2021, Blogi - Kansalaiset

Elinluovutustahto kannattaa kirjata Omakantaan

Suomessa jokainen meistä on mahdollinen elinluovuttaja, ellei ole sitä eläessään kieltänyt. Oman elinluovutustahtonsa voi tallentaa helposti yhdellä klikkauksella Omakantaan.

08/10/2021, Blogi - Ammattilaiset

Tietosuojatyö tehostuu organisaatioissa

Asiakastietolaki astuu voimaan marraskuussa, mikä tehostaa myös tietosuojatyötä. Selvityksen mukaan siinä onkin parantamisen varaa. Parhaillaan THL kokoaa lausuntoja tiedonhallintaan liittyvistä määräyksistä.