Sisältöjulkaisija

Valitse julkaisuvuosi:

Tiedotteet

08/11/2021, Tiedote - Ammattilaiset

Ajankohtaista EU:n koronatodistuksesta ja koronapassista

EU:n koronatodistus on otettu käyttöön koronapassina Suomessa 16.10.2021 alkaen. Käytännössä koronapassina toimii EU:n koronatodistus, jonka saa Omakannasta tai tarvittaessa terveydenhuollosta.

01/11/2021, Tiedote - Kansalaiset

Sujuva tiedonkulku takaa parhaan hoidon ja palvelun laadun – asiakastietolaki voimaan 1.11.2021

Uusi laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä eli asiakastietolaki tukee sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamista. Tavoitteena on asiakas- ja potilasturvallisuus sekä paras mahdollinen hoito ja palvelu. Asiakastietolaki mahdollistaa entistä paremmin asiakas- ja potilastietojen liikkumisen palvelunantajien välillä, mikäli asiakas on antanut siihen luvan.

01/11/2021, Tiedote - Kansalaiset

Omatietovarannon kansalaisten käyttöehdot uudistuvat 1.11.2021

Omakannan hyvinvointitietojen eli Omatietovarannon kansalaisten käyttöehdot uudistuvat, kun uusi laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä eli asiakastietolaki tulee marraskuun alussa voimaan. Jos Omakannan hyvinvointitiedot -palvelu on sinulla jo käytössä, käy hyväksymässä uusi informointi.

01/11/2021, Tiedote - Ammattilaiset

Uusi asiakastietolaki parantaa tiedonkulkua sosiaali- ja terveydenhuollossa – laki voimaan 1.11.2021

Uusi laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä eli asiakastietolaki tukee sote-palvelujen uudistamista. Tavoitteena on asiakas- ja potilasturvallisuus sekä paras mahdollinen hoito ja palvelu. Asiakastietolaki mahdollistaa entistä paremmin asiakas- ja potilastietojen liikkumisen palvelunantajien välillä, mikäli asiakas on antanut siihen luvan.

26/10/2021, Tiedote - Järjestelmäkehittäjät

Rikolliset urkkivat pankkitunnuksia Omakannan nimissä lähetetyillä sähköposteilla – älä klikkaa viestissä olevaa linkkiä!

Omakannan nimissä on lähetetty sähköposteja, joissa neuvotaan kirjautumaan viestissä olevan linkin kautta Omakantaan. Viesteissä on viitattu myös covid-19-sertifikaattiin ja koronarokotustodistukseen. Kyseessä on huijaus, jonka tarkoituksena on tietojenkalastelu. Kirjaudu Omakantaan vain osoitteessa kanta.fi.

14/10/2021, Tiedote - Ammattilaiset

Kanta-palvelujen käyttömaksut vuosille 2022–2023

Sosiaali- ja terveysministeriö on vahvistanut sähköiseen lääkemääräykseen ja potilastiedon arkistoon liittyvät käyttömaksut vuosille 2022–2023. Käyttömaksut nousevat hieman vuodesta 2021.

27/09/2021, Tiedote - Ammattilaiset

Miten asioin turvallisesti Omakannassa?

Omakanta on kansalaisen henkilökohtainen verkkopalvelu, jonka käyttäminen vaatii vahvan tunnistautumisen verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla. Lue ohjeet siitä, miten asioit turvallisesti Omakannassa.