Siiri kouluterveydenhuollossa

Nuori tyttö vastaanotolla

Siiri kouluterveydenhuollossa

16-vuotias Siiri käy kouluterveydenhuollossa ehkäisyyn ja astmaan liittyen.

Yhdeksännellä luokalla oleva 16-vuotias Siiri on seurustellut puoli vuotta rinnakkaisluokalla olevan Leon kanssa. Siiri käy kouluterveydenhoitajan vastaanotolla keskustelemassa ehkäisyasioista. 

Terveydenhoitaja arvioi, että Siiri kykenee itse päättämään ehkäisystään. Tällöin Siiri voi valita, näkyvätkö ehkäisykäyntiä koskevat tiedot hänen vanhemmilleen OmaKannassa. Pohdittuaan asiaa Siiri toivoo, että käynnin tiedot eivät näy vanhemmille.

Siiri sairastaa astmaa, johon hänellä on lääkkeet. Tästä huolimatta hän saa astmakohtauksen koulun liikuntatunnilla. Siiri käy kohtauksen vuoksi kouluterveydenhuollossa lääkärin vastaanotolla ja tilanne saadaan rauhoitettua. Lääkäri arvioi, että Siiri on tässäkin tapauksessa kykenevä itse päättämään hoidosta. 

Siiri voi siis päättää, näkyvätkö tiedot huoltajille OmaKannassa. Koska vanhemmat ovat aina olleet mukana astman hoitoon liittyvillä kontrollikäynneillä Siiri päättää, että myös hänen vanhempansa voivat nähdä käynnin tiedot ja lääkärin uusimat astmalääkereseptit. 
 

Sivua päivitetty 8.3.2023