Sisältöjulkaisija

Valitse julkaisuvuosi:

Tiedotteet

10/03/2022, Tiedote - Ammattilaiset

Sosiaalihuollon rekisterinkäyttöoikeus sujuvoittaa ostopalveluissa syntyvien asiakastietojen käsittelyä tulevilla hyvinvointialueilla

Ostopalvelutilanteissa syntyneet sosiaalihuollon asiakirjat on tallennettava palvelut hankkineen hyvinvointialueen rekisteriin Kanta-palveluissa. Se onnistuu helposti rekisterinkäyttöoikeus-toiminnallisuuden avulla. Hyvinvointialueiden ja yksityisten palveluntuottajien on otettava toiminnallisuus käyttöön ennen 1.9.2024.

10/02/2022, Tiedote

Kanta-palvelujen painopisteet vuodelle 2022 on vahvistettu

Kanta-palvelut laajenevat ja monipuolistuvat asiakkaiden tarpeiden ja lainsäädännön kehittymisen myötä. Vuonna 2022 painottuvat Omakanta, lääkitystiedot ja sosiaalihuollon käyttöönotot. Kehittämisessä huomioidaan sote-uudistuksen tuomat tietotarpeet sekä tietosisältöjen hyödyntäminen toisiokäyttöön ja tietojohtamiseen.

04/02/2022, Tiedote

Koronatodistuksiin merkintä- ja hyväksymismuutoksia

Koronatodistusten muodostumisen sääntöihin on tullut muutoksia 1.2.2022 lukien. Muutokset koskevat todistusta sairastetusta koronavirustaudista ja koronarokotustodistusta. Lisäksi EU:n koronarokotustodistuksen hyväksyntäaika matkustuskäytössä on muuttunut.

13/01/2022, Tiedote

Koronapassin käytön rajoitukset jatkuvat

Koronapassin käytön rajoituksia jatketaan tammikuun loppuun. Valtioneuvosto on muuttanut asetusta, jolla rajoitetaan koronapassin käyttöä. Koronapassin käytön rajoitukset ovat voimassa 31.1.2022 saakka.