Sisältöjulkaisija

Valitse julkaisuvuosi:

Tiedotteet

19/05/2022, Tiedote - Järjestelmäkehittäjät

Aseta DVV:n uudet varmenteet luotetuiksi mahdollisimman pian

Kannassa on otettu käyttöön DVV:n uusi sosiaali- ja terveydenhuollon varmennehierarkia (G3). Uudet varmenteet on asetettava luotetuiksi varmenteiksi tietojärjestelmässä ennen 24.5., ettei Kanta-palvelujen käyttö esty.

17/05/2022, Tiedote - Järjestelmäkehittäjät

Virheellinen kirjaaminen alaikäisen päätöskyvyn arvioinnissa aiheuttaa ongelmia resepteissä

Alaikäisen päätöskyvyn arviointi ja kirjaamiseen liittyvä arvo 4 "alaikäisen päätöskyky eitiedossa, tietoja ei luovuteta huoltajille" aiheuttaa ongelmia reseptien toimittamisessa. Vaihtoehtoa ei ole toimintamallin mukaan suositeltavaa käyttää lääkkeen määräämisen tai uusimisen yhteydessä. Potilastietojärjestelmässä ei pidä olla alaikäisen arviointiin liittyviä vaihtoehtoja oletuksena valittuna vaan vaihtoehdot pitää huomioida lääkkeen määrääjän toimesta.

31/03/2022, Tiedote

Alle 18-vuotiaiden koronarokotustodistukset eivät jatkossa vanhene perusrokotussarjan jälkeen matkustuskäytössä

Matkustuskäyttöön tarkoitetut EU:n koronarokotustodistukset ovat jatkossa toistaiseksi voimassa alle 18-vuotiailla, jotka ovat saaneet koko perusrokotussarjan eli tyypillisesti kaksi rokoteannosta. Täysi-ikäisten rokotustodistukset vanhenevat 270 päivän (noin yhdeksän kuukauden) päästä perusrokotussarjan viimeisen rokotteen saamisen jälkeen. Kolmannen rokotteen jälkeen rokotustodistuksen voimassaoloa ei toistaiseksi rajoiteta.

30/03/2022, Tiedote - Ammattilaiset

Yksityisen sosiaalihuollon liittyminen Kanta-palveluihin helpottuu

Yksityisellä on kolme vaihtoehtoista mallia liittyä Kantaan. Rinnakkaisliittyminen helpottaa niiden yksityisten palvelunantajien liittymistä, joilla ei ole käytössään omaa asiakastietojärjestelmää. Yhteisliittyminen on suunniteltu erityisesti yritysketjuille.

29/03/2022, Tiedote - Kansalaiset

Omakannan nimissä kalastellaan yhä pankkitunnuksia ja henkilötietoja

Omakannan nimissä esiintyy yhä viestejä ja linkkejä, jotka ohjaavat rikollisten verkkosivustoille. Myös Kelan nimissä on kalasteltu ihmisten pankkitunnuksia ja henkilötietoja. Omakantaan voi kirjautua turvallisesti vain osoitteessa www.kanta.fi ja OmaKelaan osoitteessa www.kela.fi.

24/03/2022, Tiedote - Kansalaiset

Kysy chattirobotilta neuvoa Kanta-asioissa

Chattirobotti Kanta-apulainen neuvoo kansalaisia Omakantaan ja muihin Kanta-palveluihin liittyvissä kysymyksissä. Kanta-apulainen palvelee ympäri vuorokauden kanta.fi-sivuilla. Tekoälyyn perustuvaa chattirobottia kehitetään käyttäjiltä saadun palautteen perusteella.