Sisältöjulkaisija

Reseptit helposti kesälläkin – Kelain toimii myös mobiilissa

Tiedote - Ammattilaiset Kirjoitettu 20.7.2017 Kaikki tiedotteet

Lääkärien yksityiskäytössä suosittu Kelain toimii myös Android-mobiililaitteissa. Lääkemääräysten teko onnistuu älypuhelimella tai tabletilla osoitteessa www.kelain.fi. Sisäänkirjautuminen vaatii lääkärin tai hammaslääkärin ammattikortin.

Mobiilikäyttöön tarvitaan puhelimeen tai tablettiin tarkoitettu erillinen kortinlukija sekä Väestörekisterikeskuksen SCS-allekirjoitussovellus, joka on ladattavissa Googlen Play-kaupasta.

Kelainta voi käyttää Android-puhelimella tai -tabletilla.  Kelaimen mobiilikäyttö Windows Phone- ja iOS-mobiililaitteilla (esim. iPhone, iPad) ei ole mahdollista, koska tunnistautumiseen tarvittavaa allekirjoitussovellusta ei valitettavasti kyseisiin käyttöjärjestelmiin ole vielä saatavilla.

Kelaimella laadittu jo yli 185 000 reseptiä

Tähän mennessä yli 13 000 lääkäriä tai hammaslääkäriä on jo ottanut Kelaimen käyttöön ja laatinut yli 185 000 reseptiä. Palvelu on ollut käytössä noin 9 kuukautta.

Kelain on ensisijaisesti tarkoitettu yksityiskäyttöön ja itsenäisille ammatinharjoittajille lääkemääräysten laatimiseen ammattioikeuden perusteella. Yksityiskäytössä Kelain on maksuton, mutta ammatinharjoittajille maksullinen palvelu.

Kelaimen päivitetyt käyttöehdot tulivat voimaan 15.6.2017. Käyttöehtojen sisältöön on lisätty uusia toiminnallisuuksia sekä tehty pienempiä tekstikorjauksia. Asiakkaalta ei edellytetä toimenpiteitä uusien ehtojen hyväksymiseksi.

Lisätietoja