Innehållspublicerare

Välj publiceringsår:

Aktuellt

26/10/2021, Blogg - Medborgare

Intyg och utlåtanden vidarebefordras elektroniskt

Vissa hälsointyg eller uppgifter ur dem kan redan nu vidarebefordras elektroniskt till FPA:s förmånsbehandlare och till Traficom. Elektronisk överföring blir allt vanligare. Enligt Arvo Soininen, 75 år, gick det enkelt och snabbt att förnya körkortet på nätet.

25/10/2021, Servicemeddelande - Systemutvecklare

Avbrott i Kanta-tjänsterna i oktober

Här publicerar vi planerade uppdaterings- och serviceåtgärder som kan ge upphov till avbrott i tjänsterna under månaden. Vi beklagar de eventuella olägenheterna.

09/10/2021, Blogg - Medborgare

Spara din donationsvilja på Mina Kanta-sidorna

I Finland är varje människa en potentiell organdonator, såvida man under sin livstid inte förbjudit detta. Med ett klick kan du enkelt spara din egen donationsvilja på Mina Kanta-sidorna.

08/10/2021, Blogg - Vårdpersonal

Dataskyddsarbetet effektiviseras i organisationerna

Lagen om klientuppgifter träder i kraft i november, vilket även effektiviserar dataskyddsarbetet. En utredning visar att det även finns utrymme för förbättring. THL samlar som bäst in utlåtanden om bestämmelserna kring datahantering.

27/09/2021, Meddelande - Vårdpersonal

Hur sköter man ärenden tryggt på Mina Kanta-sidor?

Mina Kanta-sidor är en personlig tjänst på nätet för medborgarna där det krävs stark autentisering med hjälp av nätbankskoder, mobilcertifikat eller elektroniskt identitetskort. Läs anvisningarna om hur du kan sköta ärenden tryggt på Mina Kanta-sidor.