Navigation Menu

Anvisningar

Ohjeita ja tietoa Kanta-palveluista ja Omakanta-verkkopalvelussa asioinnista.

kuva

Corona

Om du har förkylningssymtom ska du stanna hemma och vila. Kontakta hälso- och sjukvården per telefon om symtomen förvärras och du inte klarar dig hemma. Förhindra att coronaviruset sprids genom att undvika närkontakter, övergå till distansarbete och tvätta händerna.

kuva

Uppgifter i Kanta

Med hjälp av Kanta-tjänsterna är en patients uppgifter alltid uppdaterade och tillgängliga i en vårdsituation. På Mina Kanta-sidor kan du själv se de här uppgifterna. Du har nytta av Kanta-tjänsterna fast du inte själv använder datateknik. Smidig informationsförmedling inom hälso- och sjukvården möjliggör bättre vård.

kuva

Mina Kanta-sidor

Alla dina hälsouppgifter och recept på ett och samma ställe. Mina Kanta-sidor är en webbtjänst för medborgarna som visar vilka uppgifter hälso- och sjukvården antecknat om en patient och hans eller hennes medicinering.

kuva

Då någon annan sköter dina ärenden

Voit asioida toisen henkilön, esimerkiksi lapsen tai iäkkään, puolesta terveydenhuollossa ja apteekeissa eri tavoin. Saat tarvittaessa lisätietoja puolesta asioinnista terveydenhuollon yksiköstä tai apteekista.

kuva

Utomlands

Ta med dina recept på resan. Med hjälp av recepten kan du vid behov påvisa i tullen att du har rätt att ha med dig läkemedel för personligt bruk. Transportera läkemedlen i originalförpackningar och ha dem i handbagaget då du reser utomlands.