Navigation Menu

Anvisningar

Ohjeita ja tietoa Kanta-palveluista ja Omakanta-verkkopalvelussa asioinnista.

kuva

Uppgifter i Kanta

Med hjälp av Kanta-tjänsterna är en patients uppgifter alltid uppdaterade och tillgängliga i en vårdsituation. På Mina Kanta-sidor kan du själv se de här uppgifterna. Du har nytta av Kanta-tjänsterna fast du inte själv använder datateknik. Smidig informationsförmedling inom hälso- och sjukvården möjliggör bättre vård.

kuva

Mina Kanta-sidor

Alla dina hälsouppgifter och recept på ett och samma ställe. Mina Kanta-sidor är en webbtjänst för medborgarna som visar vilka uppgifter hälso- och sjukvården antecknat om en patient och hans eller hennes medicinering.

kuva

Då någon annan sköter dina ärenden

Du kan sköta ärenden för någon annan, till exempel för ett barn eller en äldre person, inom hälso- och sjukvården och på apoteken på olika sätt. Vid behov får du ytterligare information från hälso- och sjukvårdsenheten eller apoteket om hur du sköter ärenden för någon annan.

kuva

Utomlands

Ta med dina recept på resan. Med hjälp av recepten kan du vid behov påvisa i tullen att du har rätt att ha med dig läkemedel för personligt bruk. Transportera läkemedlen i originalförpackningar och ha dem i handbagaget då du reser utomlands.

kuva

Corona

Om du har förkylningssymtom ska du hålla dig hemma och vila. Om du misstänker coronavirus, gör då en bedömning av symptomen i Omaolo-servicen. Du kan också ta kontakt med hälso- och sjukvården för att få en diagnos och en bedömning av om testning för coronavirus är motiverad. Förhindra att coronaviruset sprids genom att undvika närkontakter, övergå till distansarbete och tvätta händerna ofta.