Navigeringsmeny

Anvisningar

Anvisningar och information om Kanta-tjänsterna och om att sköta ärenden i webbtjänsten Mina Kanta-sidor.

Uppgifter i Kanta

Med hjälp av Kanta-tjänsterna är en patients uppgifter alltid uppdaterade och tillgängliga i en vårdsituation. På Mina Kanta-sidor kan du själv se de här uppgifterna. Du har nytta av Kanta-tjänsterna fast du inte själv använder datateknik. Smidig informationsförmedling inom hälso- och sjukvården möjliggör bättre vård.

Mina Kanta-sidor

Alla dina hälsouppgifter och recept på ett och samma ställe. Mina Kanta-sidor är en webbtjänst för medborgarna som visar vilka uppgifter hälso- och sjukvården antecknat om en patient och hans eller hennes medicinering.

Coronaintyg och coronapass

EU:s coronaintyg har två användningsändamål: Det fungerar som coronapass i Finland och kan även användas i samband med resor. Du kan hämta intyget från Mina Kanta-sidor.

Då någon annan sköter dina ärenden

Du kan sköta ärenden för någon annan, till exempel för ett barn eller en äldre person, inom hälso- och sjukvården och på apoteken på olika sätt. Vid behov får du ytterligare information från hälso- och sjukvårdsenheten eller apoteket om hur du sköter ärenden för någon annan.

Ungdomar

På den här sidan har vi sammanställt information för ungdomar om Mina Kanta-sidor.

Utomlands

Ta med dina recept på resan. Med hjälp av recepten kan du vid behov påvisa i tullen att du har rätt att ha med dig läkemedel för personligt bruk. Transportera läkemedlen i originalförpackningar och ha dem i handbagaget då du reser utomlands.