Yhteistestaukseen ilmoittautuminen

Yhteistestaukseen ilmoittautuminen

Yhteistestauksen vaatimuksiin ja potilastietojärjestelmän käyttötarkoitukseen sisältyvät toiminnallisuudet tulee olla toteutettu ja testattu toimittajan omassa testauksessa. Ilmoittautumislomakkeen esitestit tulee raportoida Kanta-palveluille ennen yhteistestausjakson alkua.

Yhteistestaukseen ilmoittauduttaessa tietojärjestelmätoimittajan tulee toimittaa ilmoittautumislomake, THL:n järjestelmälomake (Liite 4 (xls), 221 kt) ja tarvittaessa arkkitehtuurikuvaus viimeistään kaksi kuukautta ennen julkaisuaikataulussa (pdf) ilmoitettua yhteistestausjaksoa osoitteeseen yhteistestaus@kanta.fi. Julkaisuaikataulun mukaisten yhteistestausten lisäksi Kela järjestää ensimmäiseen sertifiointiin tähtääviä yhteistestauksia niille järjestelmille, jotka eivät ole vielä osallistuneet yhteistestaukseen.

Lisätietoa sertifioinnista löytyy Sertifiointi-sivulta.

Resepti-palvelun yhteistestaukset

 Potilastiedon arkiston yhteistestaukset

Sosiaalihuollon asiakastiedon arkiston yhteistestaukset

Yhteistestausjakso 9/2019-4/2020 5-12/2020 1-6/2021 7-12/2021
Ilmoittautuminen 8/2019 4/2020 12/2020 6/2021

Sosiaalihuollon asiakastiedon arkiston II-vaiheen toiminnallisuuksien ilmoittamiseksi pyydä järjestelmälomake sähköpostilla osoitteesta yhteistestaus@kanta.fi.

Kuva-aineistojen arkiston yhteistestaukset

Yhteistestausjakso 3-10/2019 9/2019-4/2020
Ilmoittautuminen  1/2019 8/2019

Omatietovarannon yhteistestaus

Omatietovarannon yhteistestauksella tarkoitetaan sovelluksen sisäisen testauksen todentamista ja toimivuuden varmentamista Kanta-palvelujen asiakastestiympäristöä vasten. Voit lukea lisää täältä.

Yhteistestauksen työtilat

Kanta-palvelujen yhteistestauksen työtilat toimivat nimellä Kumppanit-sivusto. Sivustolle kirjautuminen vaatii Katso-tunnisteen ja se tulee olla jokaisella yhteistestaukseen osallistuvalla henkilöllä.

Yhteistestauksen työtilat on jaettu Kuva-aineistojen arkiston, Potilastiedon arkiston, Reseptin ja Sosiaalihuollon asiakastiedon arkiston kokonaisuuksiin. Kirjautuminen työtiloihin tapahtuu oheisten linkkien kautta:

Pyydämme välittämään tiedon Kanta-palveluille sähköpostitse yhteistestaus@kanta.fi, kun Katso-tunniste on käytettävissä.

Katso-tunnisteiden hankkiminen

Jokaisella organisaation yhteistestaukseen osallistuvalla henkilöllä tulee olla Katso-tunniste. Organisaationne Katso-pääkäyttäjä voi myöntää testaukseen osallistuville Katso-alitunnisteen. Katso-alitunnisteelle on haettava rooli ”Sinetti extranet –työtilojen käyttäjä”, jonka vain Katso-pääkäyttäjä voi käydä lisäämässä. Alitunnisteen voi tämän jälkeen vahventaa Katso-tunnisteeksi. Jos yhteistestaukseen osallistuvalla on jo Katso-tunniste, riittää, että tälle tunnisteelle lisätään tarvittava rooli. Väestörekisterikeskus (VRK) vastaa KATSO-tunnisteista.

Kun tunnisteet ovat olemassa, pyydämme välittämään Kanta-palveluille yhteistestaus@kanta.fi seuraavat tiedot:

  • KATSOID
  • Etunimi
  • Sukunimi
  • Sähköpostiosoite
  • Organisaation nimi
  • Organisaation OID

Pyydämme lähettämään sähköpostiviestin otsikolla "Käyttöoikeus ulkoiseen työtilaan" osoitteeseen ICT-asiakastuki@kela.fi (viestin kopioksi yhteistestaus@kanta.fi).

Lisätietoja löytyy alla olevasta linkistä

Katso-ohjeet yrityksille ja yhteisöille, jotka asioivat ja ilmoittavat itse (vero.fi)
Näin perustat Katso-tunnisteen (vero.fi)
Katso-palvelun yksityiskohtaiset ohjeet (vero.fi)
Katso-kirjautumissivu (yritys.tunnistus.fi)

Sivua päivitetty 07.10.2019