Sote-ammattilaiset

Ammattilaiset kärkinosto

Sosiaalityöntekijä ja asiakas keskustelevat.

Sosiaalipalvelujen asiakastiedot tulevat pian OmaKantaan

Ensimmäiset sosiaalipalvelujen asiakastiedot alkavat pian näkyä asiakkaalle OmaKannassa. Tiedot tulevat näkyviin vaiheittain. Mitä ammattilaisen täytyy tietää muutoksesta?

Tapahtumakalenterin tulevat tapahtumat

Tulevat koulutukset ja tilaisuudet

Keskustelutilaisuudessa käydään eri vaihtoehtoja Kanta-lääkityslistan siirtymäajan vaihtoehdoista järjestelmien näkökulmasta.
To 30.11.2023 klo 9.00–12.00
Ohjaustunneilta julkinen sosiaalihuolto saa tukea Kanta-palvelujen käyttöönottoon.
Ma 4.12.2023 klo 12.00–12.30
Ohjaustunneilta yksityiset sosiaalihuollon palvelunantajat saavat tukea Kanta-palvelujen käyttöönottoon ja käytön laajennukseen liittyvissä kysymyksissä.
Ti 5.12.2023 klo 13.00–13.30

Tapahtumakalenterin materiaalit ja tallenteet

Tapahtumien materiaalit ja tallenteet

Kokous on järjestelmätoimittajien ja viranomaisten yhteistyötapaaminen, jossa jaetaan Kanta-palvelujen ja niiden toiminnallisuuksien kehittämiseen liittyvää tietoa.
Tapahtuma järjestetty: ke 15.11.2023
Foorumissa jaetaan ajankohtaista tietoa arkistonhoitajille. Tavoitteena on vahvistaa Kanta-arkistonhoitajan roolia sote-organisaatioissa.
Tapahtuma järjestetty: ke 8.11.2023
Keskustelutilaisuudessa käydään Kanta-lääkityslistan FHIR määrittelyiden eri vaihtoehtoja läpi.
Tapahtuma järjestetty: pe 10.11.2023

Palvelunosto-moninosto ammattilaiset

Kanta-palvelut ammattilaisille

Potilastiedon arkisto

Palvelu kokoaa kaikki asiakkaan terveystiedot yhteen paikkaan ja parantaa tietojen liikkuvuutta. Potilastiedon arkiston käyttöä voi laajentaa erilaisilla toiminnallisuuksilla, kuten alaikäisen puolesta asioinnilla.

Sosiaalihuollon asiakastiedon arkisto

Palvelun avulla sosiaalipalveluiden asiakastiedot voidaan säilyttää turvallisesti ja ne ovat helposti käytettävissä. Sosiaalihuollon asiakastiedon arkiston toiminnallisuudet helpottavat esimerkiksi ostopalveluissa syntyvien tietojen käsittelyä.

Kanta-lääkityslista

Lääkityslista parantaa lääkehoidon turvallisuutta: listassa näkyvät ajantasaisina henkilön käytössä olevat lääkkeet. Lääkityslistan ensimmäisen vaiheen ominaisuudet ovat otettavissa käyttöön kaikissa sote-organisaatioissa sekä apteekeissa.

Keskeiset terveystiedot

Keskeisten terveystietojen yhteenvedot helpottavat tietojen hakemista Kannasta. Niiden avulla asiakkaan tilanteesta saadaan parempi kokonaiskuva.

Ammattilaiset tekstinosto (OmaKanta)

OmaKanta

OmaKanta on kansalaisen ikkuna omiin terveystietoihin. Asiakas voi nähdä omat potilas- ja reseptitietonsa. Hän voi myös antaa luvan tietojen luovuttamiseen sekä rajata tietojen käyttöä.

Sisältöjulkaisija

Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

Huoltotiedotteet

Sisältöjulkaisija

Blogissa

Mies puhelimen kanssa apteekin edessä.

Näin pyydät reseptin uusimista OmaKannan uudessa verkkopalvelussa

OmaKanta uudistuu vaiheittain syksystä 2023 alkaen. Ensimmäisenä uudessa OmaKannassa voi kokeilla asiointia Reseptit-osiossa.