Sote-ammattilaiset

Ammattilaiset kärkinosto

Hymyilevä tyttö ja sote-ammattilainen keskustelemassa.

Kanta on osa hyvinvointialueiden digipalveluita

Hyvinvointialueet ylläpitävät jatkossa aluekohtaisia potilas- ja asiakasrekistereitä. Kanta-palvelujen avulla asiakkaan tiedot liikkuvat palvelunantajalta toiselle.

Palvelunosto-moninosto ammattilaiset

Kanta-palvelut ammattilaisille

Potilastiedon arkisto

Palvelu kokoaa kaikki asiakkaan terveystiedot yhteen paikkaan ja parantaa tietojen liikkuvuutta. Potilastiedon arkiston käyttöä voi laajentaa erilaisilla toiminnallisuuksilla, kuten alaikäisen puolesta asioinnilla.

Sosiaalihuollon asiakastiedon arkisto

Palvelun avulla sosiaalipalveluiden asiakastiedot voidaan säilyttää turvallisesti ja ne ovat helposti käytettävissä. Sosiaalihuollon asiakastiedon arkiston toiminnallisuudet helpottavat esimerkiksi ostopalveluissa syntyvien tietojen käsittelyä.

Kanta-lääkityslista

Lääkityslista parantaa lääkehoidon turvallisuutta: listassa näkyvät ajantasaisina henkilön käytössä olevat lääkkeet. Lääkityslistan ensimmäisen vaiheen ominaisuudet ovat otettavissa käyttöön kaikissa sote-organisaatioissa sekä apteekeissa.

Keskeiset terveystiedot

Keskeisten terveystietojen yhteenvedot helpottavat tietojen hakemista Kannasta. Niiden avulla asiakkaan tilanteesta saadaan parempi kokonaiskuva.

Ammattilaiset tekstinosto (Omakanta)

Omakanta

Omakanta on kansalaisen ikkuna omiin terveystietoihin. Asiakas voi nähdä omat potilas- ja reseptitietonsa. Hän voi myös antaa luvan tietojen luovuttamiseen sekä rajata tietojen käyttöä.

Sisältöjulkaisija

Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

Huoltotiedotteet

Sisältöjulkaisija

Blogissa

Piirroskuva, jossa sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia violetilla taustalla. Keskellä Kanta-logo.

Kantaa käyttävien ammattilaisten äänet kuuluviin

Lainsäädäntö ja sen vaatimukset ohjaavat Kanta-palvelujen kehittämistä. Palveluja ei kuitenkaan kehitetä norsunluutorneissa vaan yhä enemmän yhdessä sosiaali- ja terveydenhuollon sekä apteekkien ammattilaisten kanssa.