Navigointivalikko

Tietojen käyttö ja turvallisuus

Tietoa tietosuojasta ja -turvasta, tietojen näkymisestä OmaKannassa, potilaan oikeuksista sekä luovutusluvasta ja kielloista.

Tietosuoja ja -turva

Kanta-palvelut noudattaa kaikessa toiminnassaan huolellisuutta ja varmistaa, että tietosuoja ja tietoturvallisuus toteutuvat. Henkilötietojen käsittely perustuu Kelan lakisääteisten velvoitteiden noudattamiseen.

Rekisteröidyn oikeudet

Kanta-palvelujen toiminnassa huomioidaan kansalaisen niin EU:n yleiseen tietosuoja-asetukseen kuin kansalliseen lainsäädäntöön perustuvat rekisteröidyn oikeudet.

Mikä on Kanta-informointi?

Kanta-informointi on ilmoitus siitä, miten asiakas- ja potilastietoja käytetään terveydenhuollossa. Lue ja kuittaa Kanta-informointi OmaKannassa. Sen jälkeen voit antaa omien tietojen luovutuslupia tai -kieltoja.

Miten voin vaikuttaa tietojeni käyttöön?

Kun annat luovutusluvan Kanta-palveluihin tallennettujen tietojesi käyttämiseen, eri palvelunantajat voivat tarvittaessa hyödyntää tietojasi. Halutessasi voit rajata tietojesi käyttöä kielloilla.

Miten tarkistan, missä tietojani on käsitelty?

OmaKannasta näet, mitkä sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköt tai apteekit ovat käsitelleet resepti-, asiakas- tai potilastietojasi Kanta-palvelujen kautta.

Mitä tietoja minusta on tallennettu?

Sinulla on oikeus saada tietää, mitä tietoja sinusta on Kanta-palveluihin tallennettu ja saada näiden tietojen käsittelyä koskevat lokitiedot. Tietoja voit pyytää niiden rekisterinpitäjältä.