Miten voin vaikuttaa tietojeni käyttöön?

Miten voin vaikuttaa tietojeni käyttöön?

Voit itse vaikuttaa siihen, millä laajuudella sinua hoitavat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset voivat hyödyntää tietojasi hoidon yhteydessä. OmaKannassa voit vaikuttaa tietojesi käyttöön.

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset näkevät sinusta kirjatut tiedot omista asiakas- ja potilastietojärjestelmistään. Sinua hoitava ammattilainen voi katsoa myös Kannan kautta tietojasi, jotka sinusta on kirjattu muissa terveydenhuollon organisaatiossa, kuten toisella hyvinvointialueella tai yksityisellä lääkäriasemalla. Ammattilainen näkee muualla kirjatut tietosi vain, jos olet antanut luovutusluvan.

Tietojen näkyminen sinua ja asioitasi hoitavalle ammattilaiselle on tärkeää, jotta saat laadukasta hoitoa. Voit vaikuttaa tietojesi käyttöön OmaKannassa antamalla luovutusluvan tai asettamalla kieltoja.

Kirjaudu OmaKantaan.

Luovutuslupa

Luovutusluvalla ilmaiset tahtosi ja sallit tietojesi luovuttamisen sinua hoitavien tahojen, esimerkiksi julkisen ja yksityisen terveydenhuollon tai kahden eri hyvinvointialueen, välillä.

Terveydenhuollon potilastiedoille ja sosiaalipalvelujen asiakastiedoille on omat luovutuslupansa. Sinua hoitavat ammattilaiset eivät tarvitse erillistä luovutuslupaa reseptitietojesi katsomiseen hoitotilanteessa.

Kiellot

Voit rajata tietojesi käyttöä asettamalla kieltoja. Kiellot estävät tietojen liikkumisen hyvinvointialueiden välillä sekä julkisen ja yksityisen sosiaali- ja terveydenhuollon välillä. Kiellon voit asettaa koskemaan potilastietojasi, reseptitietojasi ja sosiaalipalvelujen asiakastietojasi.

Lisätietoa

Sivua päivitetty 30.11.2023