Käyttöehdot

Käyttöehdot

Käyttämällä verkkopalvelua hyväksyt käyttöehdot sellaisenaan. Tutustu niihin huolellisesti.

Kanta-palvelujen verkkopalvelu uudistui kesäkuussa 2018 ja työ jatkuu koko ajan.
Verkkopalvelun osoite on kanta.fi ja siitä vastaa Kelan Kanta-palvelut. Verkkopalvelun sisältö on saatavissa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Tekijänoikeudet

Oikeudet verkkopalvelussa julkaistavaan teksti-aineistoon ovat Kelalla ja STM:llä tai aineiston yhteydessä erikseen ilmoitetulla sisällöntuottajalla. Esimerkiksi tiedotteiden oikeudet ovat julkaisijan tiedoissa mainitulla taholla. Verkkopalvelun tekstiaineistoa voi lainata ja verkkopalveluun voi vapaasti linkittää, mutta lähde on ehdottomasti mainittava. Kaupallinen käyttö on kielletty.

Kuvat

kanta.fi:ssä julkaistujen kuvien käyttöoikeus on ainoastaan Kela Kanta-palveluilla. Kuvien käytöstä muissa yhteyksissä on aina sovittava erikseen.

Tietosuoja

Kanta-palvelut on sitoutunut suojaamaan verkkopalvelussa kävijöiden yksityisyyttä ja henkilötietoja EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti.
Kävijöistä ei kerätä tietoja, joista yksittäinen kävijä voitaisiin tunnistaa.
kanta.fi-verkkopalvelusta kerätään tilastoja muun muassa kävijämääristä, suosituimmista sivuista sekä palvelun sisääntulo- ja poistumissivuista. Tietoja hyödynnetään sivujen kehittämisessä.

Oikeudellinen varauma

Verkkopalvelun sisällössä on pyritty tiedon oikeellisuuteen ja ajantasaisuuteen. Kela tai STM ei vastaa verkkopalvelun sisällön mahdollisten virheiden käyttäjälle aiheuttamista kustannuksista tai vahingosta. Ne eivät myöskään ole vastuussa sellaisesta haitasta, joka johtuu teknisestä häiriöstä. Kela tai STM ei myöskään ole vastuussa muiden tuottamista verkkoaineistoista, joihin kanta.fi:stä on linkki.

Kanta-palvelut pidättää oikeuden päivittää, tarkistaa ja muuttaa käyttöehtoja sekä verkkopalvelun sisältöä ja ulkoasua. Käyttäjän on hyvä ajoittain tarkistaa voimassa olevat käyttöehdot tältä sivulta. Kanta-palveluilla on oikeus milloin tahansa syytä ilmoittamatta keskeyttää verkkopalvelun tarjoaminen esimerkiksi huolto-, korjaus- tai päivitystoimien ajaksi.

Käyttöehtoihin sekä niiden tulkintaan sovelletaan Suomen lakia pois lukien sen lainvalintaa koskevat säännökset.

 

Sivua päivitetty 23.3.2021