Valikkonäyttö

Tietoa Kannasta

Näiltä sivuilta löydät tietoa eri Kanta-palveluista ja niiden hyödyistä. Lisäksi tarjoamme mm. tilastoja, materiaalipankin ja Kannan yhteystiedot.

Mitä Kanta-palvelut ovat?

Kanta tuottaa sosiaali- ja terveydenhuollon digitaalisia palveluja, jotka hyödyttävät kansalaisia sekä sosiaali- ja terveydenhuollon toimijoita. Kanta-palveluja ovat mm. OmaKanta, Resepti-palvelu ja Potilastietovaranto.

Hyödyt jokaiselle

Kanta-palvelujen avulla potilas- ja asiakastiedot liikkuvat sujuvasti sosiaali- ja terveydenhuollon, apteekkien ja kansalaisten välillä. OmaKanta on kansalaisen näkymä omiin tietoihin.

Tilastot

Kanta seuraa ja tilastoi palvelujen käyttöä ja niihin tallennetun tiedon määrää. Tilastoja päivitetään kuukausittain. Tiedot kerätään Kannan lokitiedoista ja rekistereistä.

Kanta-tiedon toissijainen käyttö

Kannassa olevat tiedot jalostetaan helposti hyödynnettävään muotoon tutkimusta, tilastointia ja viranomaistarpeita varten. Kanta tarjoaa tietosisältöä, jonka avulla voidaan kehittää vaikuttavampia sote-palveluja.

Materiaalipankki

Materiaalipankista löydät Kanta-palvelujen logot, esitteet, videot ja muut julkaisut.

Yhteystiedot

Yhteystiedot kansalaisille. Kanta-palvelujen yleisneuvonta tarjoaa tukea ja neuvontaa. Puhelin: 020 634 4588. Palvelemme arkisin klo 9–16. Sähköposti: asiakaspalvelu@kanta.fi.