Sisältöjulkaisija

Elinluovutustahdon voi tallentaa Omakantaan

Tiedote Kirjoitettu 06.10.2020 Kaikki tiedotteet

Suomessa jokainen on elinluovuttaja, jos ei ole sitä erikseen kieltänyt. Luovuttajan tahto kuitenkin pyritään selvittämään. Elinluovutustahdon voi tehdä helposti Omakannassa.

Elinluovutustahto tarkoittaa, että haluaa luovuttaa kuolemansa jälkeen elimiään ja kudoksiaan elinsiirtoon toisen henkilön hoitamiseksi. Oman tahtonsa voi helposti tallentaa Omakannan Elinluovutustahto-sivulla. Omakantaan kirjaamisen lisäksi elinluovutustahdosta on hyvä kertoa läheisille.

Omakantaan voi kirjoittaa lisätietoja antamastaan elinluovutustahdosta, ja sieltä voi myös tulostaa voimassa olevan elinluovutustahdon. Omakannassa tehty elinluovutustahto tallentuu Kanta-palveluun, josta terveydenhuollon ammattilainen näkee sen potilastietojärjestelmän kautta.

Omakanta on kansalaisen verkkopalvelu, josta näkee terveydenhuollon ammattilaisen kirjaamat terveystiedot ja reseptit. Palvelussa voi myös pyytää reseptin uusimista sekä kirjata elinluovutustahdon lisäksi hoitotahdon. Omakantaan kirjaudutaan osoitteessa www.kanta.fi verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla.

Elinsiirtoviikkoa vietetään 5.–10.10.2020. Lauantaina 10.10. on Euroopan elinsiirtopäivä. 

Lisätietoja