Yhteistestaukseen ilmoittautuminen

Yhteistestaukseen ilmoittautuminen

Yhteistestauksen vaatimuksiin ja potilastietojärjestelmän käyttötarkoitukseen sisältyvät toiminnallisuudet tulee olla toteutettu ja testattu toimittajan omassa testauksessa. Ilmoittautumislomakkeen esitestit tulee raportoida Kanta-palveluille ennen yhteistestausjakson alkua.

Yhteistestaukseen ilmoittauduttaessa tietojärjestelmätoimittajan tulee toimittaa ilmoittautumislomake, THL:n järjestelmälomake (Liite 4 (xls), 221 kt) ja tarvittaessa arkkitehtuurikuvaus viimeistään kaksi kuukautta ennen julkaisuaikataulussa (pdf) ilmoitettua yhteistestausjaksoa osoitteeseen yhteistestaus@kanta.fi. Julkaisuaikataulun mukaisten yhteistestausten lisäksi Kela järjestää ensimmäiseen sertifiointiin tähtääviä yhteistestauksia niille järjestelmille, jotka eivät ole vielä osallistuneet yhteistestaukseen.

Lisätietoa sertifioinnista löytyy Sertifiointi-sivulta.

Resepti-palvelun yhteistestaukset

 Potilastiedon arkiston yhteistestaukset

Sosiaalihuollon asiakastiedon arkiston yhteistestaukset

Ensimmäisen vaiheen toiminnallisuuksilla ei ole enää mahdollista aloittaa järjestelmän yhteistestausta.  Uusia toiminnallisuuksia voidaan ottaa käyttöön vaiheittain ja osatoteutukset voidaan testata myös erikseen.

Yhteistestausjakso 9/2019-4/2020 5-12/2020 1-6/2021 7-12/2021
Ilmoittautuminen 8/2019 4/2020 12/2020 6/2021

Sosiaalihuollon asiakastiedon arkiston II-vaiheen toiminnallisuuksien ilmoittamiseksi pyydä järjestelmälomake sähköpostilla osoitteesta yhteistestaus@kanta.fi.

Kuva-aineistojen arkiston yhteistestaukset

Yhteistestausjakso 3-10/2019 9/2019-4/2020
Ilmoittautuminen  1/2019 8/2019

Omatietovarannon yhteistestaus

Omatietovarannon yhteistestauksella tarkoitetaan sovelluksen sisäisen testauksen todentamista ja toimivuuden varmentamista Kanta-palvelujen asiakastestiympäristöä vasten. Voit lukea lisää täältä.

Yhteistestauksen työtilat

Kanta-palvelujen yhteistestauksen työtilat toimivat nimellä Kumppanit-sivusto. Sivustolle kirjautuminen vaatii Katso-tunnisteen ja se tulee olla jokaisella yhteistestaukseen osallistuvalla henkilöllä.

Yhteistestauksen työtilat on jaettu Kuva-aineistojen arkiston, Potilastiedon arkiston, Reseptin ja Sosiaalihuollon asiakastiedon arkiston kokonaisuuksiin. Kirjautuminen työtiloihin tapahtuu oheisten linkkien kautta:

Pyydämme välittämään tiedon Kanta-palveluille sähköpostitse yhteistestaus@kanta.fi, kun Katso-tunniste on käytettävissä.

Katso-tunnisteiden hankkiminen

Jokaisella organisaation yhteistestaukseen osallistuvalla henkilöllä tulee olla Katso-tunniste. Organisaationne Katso-pääkäyttäjä voi myöntää testaukseen osallistuville Katso-alitunnisteen. Katso-alitunnisteelle on haettava rooli ”Sinetti extranet –työtilojen käyttäjä”, jonka vain Katso-pääkäyttäjä voi käydä lisäämässä. Alitunnisteen voi tämän jälkeen vahventaa Katso-tunnisteeksi. Jos yhteistestaukseen osallistuvalla on jo Katso-tunniste, riittää, että tälle tunnisteelle lisätään tarvittava rooli. Väestörekisterikeskus (VRK) vastaa KATSO-tunnisteista.

Kun tunnisteet ovat olemassa, pyydämme välittämään Kanta-palveluille yhteistestaus@kanta.fi seuraavat tiedot:

  • KATSOID
  • Etunimi
  • Sukunimi
  • Sähköpostiosoite
  • Organisaation nimi
  • Organisaation OID

Pyydämme lähettämään sähköpostiviestin otsikolla "Käyttöoikeus ulkoiseen työtilaan" osoitteeseen ICT-asiakastuki@kela.fi (viestin kopioksi yhteistestaus@kanta.fi).

Lisätietoja löytyy alla olevasta linkistä

Katso-ohjeet yrityksille ja yhteisöille, jotka asioivat ja ilmoittavat itse (vero.fi)
Näin perustat Katso-tunnisteen (vero.fi)
Katso-palvelun yksityiskohtaiset ohjeet (vero.fi)
Katso-kirjautumissivu (yritys.tunnistus.fi)

Sivua päivitetty 04.11.2019