Sisältöjulkaisija

Valitse julkaisuvuosi:

Ajankohtaista

15.6.2022, Blogi - Kansalaiset

Mitä asioita Omakannassa voi hoitaa?

Omakanta on näkymä terveystietoihisi ajasta ja paikasta riippumatta. Terveydenhuollon ajanvaraukset voit tehdä ja tarkistaa suoraan siitä terveydenhuollon yksiköstä, jossa asioit.

14.6.2022, Blogi - Ammattilaiset

Tukeeko potilastietojärjestelmäsi ajokykylausunnon tallentamista Kantaan?

Traficomin on mahdollista hakea Lääkärinlausunto ajokyvystä -lomakkeen johtopäätöstiedot sähköisesti Kannasta, kun asiakas hoitaa heillä ajokorttiasioitaan. Lue ohjeet, miten terveydenhuollon ammattilaisen pitää toimia, jos asiakas pyytää sähköistä lausuntoa ajokyvystä.

8.6.2022, Tiedote - Järjestelmäkehittäjät

Kanta-informoinnin ja luovutusluvan käyttöönottovelvoitteelle uusi aikataulu

Asiakastietolain mukainen Kanta-informointi ja luovutuslupa tulee olla käyttöönotettuna sosiaali- ja terveydenhuollon toimijoilla 31.12.2023 mennessä. Hyvinvointialueiden aloittaessa toimintansa ja Uudenmaan alueen väliaikaisen tiedonsaantioikeuden myötä kansalaiset on informoitava uudestaan.

23.5.2022, Blogi - Kansalaiset

Viisi vinkkiä Omakannan käyttöön

Omakannasta näet terveys- ja hyvinvointitietosi. Sen monipuoliset ominaisuudet sujuvoittavat asiointiasi terveydenhuollon kanssa. Tiesitkö jo nämä viisi Omakannan ominaisuutta?

19.5.2022, Tiedote - Järjestelmäkehittäjät

Aseta DVV:n uudet varmenteet luotetuiksi mahdollisimman pian

Kannassa on otettu käyttöön DVV:n uusi sosiaali- ja terveydenhuollon varmennehierarkia (G3). Uudet varmenteet on asetettava luotetuiksi varmenteiksi tietojärjestelmässä ennen 24.5., ettei Kanta-palvelujen käyttö esty.

18.5.2022, Huoltotiedote - Kansalaiset

Huoltokatkot Kanta-palveluissa toukokuussa 2022

Julkaisemme tässä suunnitellut päivitys- ja huoltotoimet, jotka voivat aiheuttaa käyttökatkoja palveluissa kuukauden aikana. Pahoittelemme mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

17.5.2022, Tiedote - Järjestelmäkehittäjät

Virheellinen kirjaaminen alaikäisen päätöskyvyn arvioinnissa aiheuttaa ongelmia resepteissä

Alaikäisen päätöskyvyn arviointi ja kirjaamiseen liittyvä arvo 4 "alaikäisen päätöskyky eitiedossa, tietoja ei luovuteta huoltajille" aiheuttaa ongelmia reseptien toimittamisessa. Vaihtoehtoa ei ole toimintamallin mukaan suositeltavaa käyttää lääkkeen määräämisen tai uusimisen yhteydessä. Potilastietojärjestelmässä ei pidä olla alaikäisen arviointiin liittyviä vaihtoehtoja oletuksena valittuna vaan vaihtoehdot pitää huomioida lääkkeen määrääjän toimesta.