Sisältöjulkaisija

Valitse julkaisuvuosi:

Ajankohtaista

08/11/2021, Tiedote - Ammattilaiset

Ajankohtaista EU:n koronatodistuksesta ja koronapassista

EU:n koronatodistus on otettu käyttöön koronapassina Suomessa 16.10.2021 alkaen. Käytännössä koronapassina toimii EU:n koronatodistus, jonka saa Omakannasta tai tarvittaessa terveydenhuollosta.

05/11/2021, Huoltotiedote - Kansalaiset

Huoltokatkot Kanta-palveluissa marraskuussa

Julkaisemme tässä suunnitellut päivitys- ja huoltotoimet, jotka voivat aiheuttaa käyttökatkoja palveluissa kuukauden aikana. Pahoittelemme mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

01/11/2021, Tiedote - Kansalaiset

Sujuva tiedonkulku takaa parhaan hoidon ja palvelun laadun – asiakastietolaki voimaan 1.11.2021

Uusi laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä eli asiakastietolaki tukee sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamista. Tavoitteena on asiakas- ja potilasturvallisuus sekä paras mahdollinen hoito ja palvelu. Asiakastietolaki mahdollistaa entistä paremmin asiakas- ja potilastietojen liikkumisen palvelunantajien välillä, mikäli asiakas on antanut siihen luvan.

01/11/2021, Tiedote - Kansalaiset

Omatietovarannon kansalaisten käyttöehdot uudistuvat 1.11.2021

Omakannan hyvinvointitietojen eli Omatietovarannon kansalaisten käyttöehdot uudistuvat, kun uusi laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä eli asiakastietolaki tulee marraskuun alussa voimaan. Jos Omakannan hyvinvointitiedot -palvelu on sinulla jo käytössä, käy hyväksymässä uusi informointi.

01/11/2021, Tiedote - Ammattilaiset

Uusi asiakastietolaki parantaa tiedonkulkua sosiaali- ja terveydenhuollossa – laki voimaan 1.11.2021

Uusi laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä eli asiakastietolaki tukee sote-palvelujen uudistamista. Tavoitteena on asiakas- ja potilasturvallisuus sekä paras mahdollinen hoito ja palvelu. Asiakastietolaki mahdollistaa entistä paremmin asiakas- ja potilastietojen liikkumisen palvelunantajien välillä, mikäli asiakas on antanut siihen luvan.

26/10/2021, Blogi - Kansalaiset

Todistukset ja lausunnot sähköisesti eteenpäin

Tiettyjä terveystodistuksia tai niiden tietoja voidaan välittää jo sähköisesti Kelan etuuskäsittelyyn ja Traficomiin. Sähköinen välitys yleistyy koko ajan. 75-vuotiaan Arvo Soinisen mielestä ajokortin uusiminen netissä oli helppoa ja nopeaa.

25/10/2021, Huoltotiedote - Kansalaiset

Huoltokatkot Kanta-palveluissa lokakuussa

Julkaisemme tässä suunnitellut päivitys- ja huoltotoimet, jotka voivat aiheuttaa käyttökatkoja palveluissa kuukauden aikana. Pahoittelemme mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.