Navigointivalikko

Koulutukset ja tilaisuudet

Koulutusmateriaalien tuella organisaatiot voivat vahvistaa henkilökunnan osaamista Kanta-palveluista. Materiaalia saa vapaasti käyttää perehdytyksessä ja henkilöstötilaisuuksissa. Kela järjestää koulutuksia julkisen ja yksityisen sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille Kanta-palvelujen käytön toimintamalleista yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kanssa.

Tulevat koulutukset ja tilaisuudet

Sivulle on koottu kaikki tulevat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille suunnatut Kanta-koulutukset aikajärjestyksessä.

Peruskoulutus

Peruskoulutuksia Kanta-palveluista alan ammattilaisille.

Käyttöönottojen valmistelutilaisuudet

Koulutusten tavoitteena on muodostaa Kanta-palveluja käyttöön ottaville sote-organisaatioille kokonaiskuva palvelujen käyttöönottoprosessista ja siihen kuuluvista käyttöönoton tehtävistä.

Terveydenhuollon koulutukset

Sivulle on koottu Kanta-koulutuksia ja koulutusmateriaaleja terveydenhuollon ammattihenkilöille.

Sosiaalihuollon koulutukset

Kela järjestää Kanta-koulutuksia alan ammattilaisille. Koulutukset tarjotaan pääsääntöisesti suomeksi ja tarvittaessa ruotsiksi.

Infotilaisuudet

Tilaisuuksien tavoitteena on kertoa sote-organisaatioille käyttöön otettavista Kanta-palvelujen ominaisuuksista ja palvelujen kehittämisen painopisteistä.

Omakannan käytön ohjaaminen

Ohjatakseen Omakannan käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten on hyvä tuntea, mitä tietoja käyttäjä voi palvelusta katsella. Hyvällä ohjauksella voidaan vähentää yhteydenottoja sosiaali- ja terveydenhuoltoon.