Sisältöjulkaisija

Omakanta uudistui – toimii sujuvammin mobiilissa

Tiedote Kirjoitettu 20.06.2018 Kaikki tiedotteet

Omakanta sai uuden ilmeen ja toimii paremmin mobiililaitteilla. Omakantaa kehitetään käyttäjiä kuunnellen. Ominaisuuksia parannetaan asiakaspalautteiden, asiakasraadin ja käyttäjäkyselyjen perusteella. Omakannan tavoitteena on olla jokaiselle helppokäyttöinen palvelu omiin terveystietoihin.

Omakannan uudet ominaisuudet

  • Palvelussa on uusi ulkoasu.
  • Omakanta on nyt skaalautuvampi ja toimii paremmin myös mobiililaitteilla. Mobiilikäytön kehitystä jatketaan edelleen tämän vuoden aikana.
  • Tietojen selaamiseen liittyvät parannukset:
    • Terveystiedot-sivulla käyntejä voi nyt hakea myös diagnoosin mukaan. Hakutoiminnossa ovat valittavissa kaikki ne diagnoosit, jotka on tallennettu käyttäjän tietoihin Kanta-palveluihin.
    • Erillinen Diagnoosit-sivu on poistettu.

Omakanta on kansalaisen verkkopalvelu, josta näkee omat terveystiedot ja reseptit. Omakannassa voi myös pyytää reseptin uusimista sekä kirjata hoitotahdon ja elinluovutustahdon. Huoltaja näkee Omakannasta myös alle 10-vuotiaan lapsen tiedot. Omakantaan kirjaudutaan osoitteessa www.kanta.fi verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla.

Omakanta-palvelun käyttö kasvaa voimakkaasti. Vuonna 2017 Omakantaan kirjauduttiin yli 13 miljoonaa kertaa. Omakannassa reseptin uusimispyyntöjä tehtiin 2,3 miljoonaa vuoden aikana. Luku on 21 % kaikista reseptin uusimispyynnöistä. Omakantaa on käyttänyt 2,5 miljoonaa eri henkilöä.
 

Lisätietoja: