Sisältöjulkaisija

Valitse julkaisuvuosi:

Blogi

1.11.2022, Blogi - Kansalaiset

Miten asioin alaikäisen lapsen puolesta Omakannassa?

Huoltajat voivat asioida Omakannassa myös yli 10-vuotiaan alaikäisen puolesta, kun terveydenhuollossa on tehty tarvittavat muutokset tietojärjestelmiin. Entä jos lapsen tiedot eivät näy Omakannassa?

19.10.2022, Blogi - Kansalaiset

Hoitotahto kannattaa tallentaa Omakantaan

Jokaisella on hyvä olla hoitotahto tehtynä. Hoitotahdolla voi määrittää omaa hoitoaan koskevia asioita sekä ilmaista toiveita siitä, mikä itselle on elämässä tärkeää.

4.10.2022, Blogi - Kansalaiset

Elinluovutustahto kannattaa kirjata Omakantaan

Suomessa jokainen meistä on mahdollinen elinluovuttaja, ellei ole sitä eläessään kieltänyt. Oman elinluovutustahtonsa voi tallentaa helposti yhdellä klikkauksella Omakantaan.

29.9.2022, Blogi - Ammattilaiset

Kantaa käyttävien ammattilaisten äänet kuuluviin

Lainsäädäntö ja sen vaatimukset ohjaavat Kanta-palvelujen kehittämistä. Palveluja ei kuitenkaan kehitetä norsunluutorneissa vaan yhä enemmän yhdessä sosiaali- ja terveydenhuollon sekä apteekkien ammattilaisten kanssa.

16.8.2022, Blogi - Kansalaiset

Omakanta helpottaa lapsiperheen terveysasiointia

Omakanta on koululaisten vanhemmille kätevä palvelu lasten terveysasioissa. Omakannasta on helppo tarkistaa tiedot esimerkiksi lasten käynneistä kouluterveydenhoitajalla.

27.6.2022, Blogi

Mitä kaikkea Kanta on?

Mitä eroa on Kannalla ja Omakannalla? Omakanta on kansalaisen näkymä omiin terveys- ja hyvinvointitietoihin ja osa valtakunnallisia Kanta-palveluja, joita kehitetään koko ajan yhteistyössä käyttäjien kanssa.

15.6.2022, Blogi - Kansalaiset

Mitä asioita Omakannassa voi hoitaa?

Omakanta on näkymä terveystietoihisi ajasta ja paikasta riippumatta. Terveydenhuollon ajanvaraukset voit tehdä ja tarkistaa suoraan siitä terveydenhuollon yksiköstä, jossa asioit.

14.6.2022, Blogi - Ammattilaiset

Tukeeko potilastietojärjestelmäsi ajokykylausunnon tallentamista Kantaan?

Traficomin on mahdollista hakea Lääkärinlausunto ajokyvystä -lomakkeen johtopäätöstiedot sähköisesti Kannasta, kun asiakas hoitaa heillä ajokorttiasioitaan. Lue ohjeet, miten terveydenhuollon ammattilaisen pitää toimia, jos asiakas pyytää sähköistä lausuntoa ajokyvystä.

23.5.2022, Blogi - Kansalaiset

Viisi vinkkiä Omakannan käyttöön

Omakannasta näet terveys- ja hyvinvointitietosi. Sen monipuoliset ominaisuudet sujuvoittavat asiointiasi terveydenhuollon kanssa. Tiesitkö jo nämä viisi Omakannan ominaisuutta?

26.4.2022, Blogi - Kansalaiset

Omakanta kulkee Katri Leino-Nzaun mukana myös Viroon

Omakannasta voi nähdä omat terveystietonsa ja reseptinsä, mutta se taipuu myös muuhun. Katri Leino-Nzau ostaa sähköisellä reseptillä reseptilääkkeitä Virosta ja hoitaa myös iäkkään äitinsä asioita.