Sisältöjulkaisija

Valitse julkaisuvuosi:

Blogi

14.6.2023, Blogi - Ammattilaiset

Kannan tiedot hyötykäyttöön hyvinvointialueilla

Kanta-palvelujen tietojen hyödyntäminen helpottaa hyvinvointialueiden työtä ja voi pitkällä aikavälillä tuoda kustannussäästöjä. Kela ja hyvinvointialueet tekevät yhteistyötä sote-tiedonhallinnan ja digipalvelujen kehittämisessä.

25.5.2023, Blogi - Kansalaiset

Chattirobotti Kanta-apulainen on jatkuvassa koulutuksessa

Chattirobotin opettaminen on käytännössä tietojen syöttämistä alustaan. Tätä työtä tekevät bottikuiskaajat. Heidän tehtävänään on olla aina muutaman askeleen edellä siinä, mitä seuraavaksi kysytään.

16.5.2023, Blogi - Kansalaiset

OmaKanta on tullut suomalaisille tutuksi

Vuonna 2022 OmaKannassa vieraili peräti 3,6 miljoonaa eri kävijää. Ahkerimmin sitä käyttivät Keski-Uudenmaan asukkaat. Hyvänä kakkosena tulee Länsi-Uusimaa. Kunnista OmaKannassa kävivät useimmin Kauniaisten asukkaat.

15.5.2023, Blogi

8 keinoa helpottaa sote-alan ahdinkoa digitalisaatiolla

Suomi on pieni maa, jolla ei ole varaa hukata digitalisaation mahdollisuuksia. Suomi on myös juuri sopivan kokoinen maa siihen, että kykenemme yhdistämään voimamme ja viemään sote-tiedon uudelle tasolle, kirjoittaa Kelan tietopalvelujohtaja Marina Lindgren Sosiaalivakuutus.fin puheenvuorossaan.

11.5.2023, Blogi - Kansalaiset

Miksi lääkäri tarvitsee potilastietojasi hoidon yhteydessä?

Potilasturvallisuuden ja hoidon kannalta on tärkeää, että terveydenhuollon ammattilaisilla on käytössään kattavat tiedot asiakkaasta. Sillä varmistetaan jokaiselle paras mahdollinen hoito. Tietojen käyttöön terveydenhuollossa on tarkat säännöt.

11.5.2023, Blogi - Järjestelmäkehittäjät

Kanta on nyt LinkedInissä – ota meidät seurantaan!

Kanta-palvelujen sosiaalisen median kanavavalikoima laajenee, kun vahvistamme läsnäoloamme sosiaalisessa mediassa. Jatkossa löydät Kannan myös LinkedInistä, jonne kokoamme koulutukset ja tapahtumat sote-ammattilaisille ja järjestelmäkehittäjille sekä ajankohtaiset aiheet Kanta-palveluista.

12.4.2023, Blogi - Järjestelmäkehittäjät

Hyvinvointialueiden kannattaa ottaa kaikki irti Kanta-palveluista

Kanta-palvelut helpottavat terveydenhuollon ammattilaisten työtä, sillä Kannasta löytyy paljon hyödynnettävää tietoa hoidon tueksi. Järjestelmiä on mahdollista kehittää siten, että Kanta-tiedot ovat entistä paremmin hyödynnettävissä.

22.3.2023, Blogi - Ammattilaiset

Kannasta tukea potilaan terveydentilan arviointiin

Kanta-palveluihin tallennetut terveys- ja lääkitystiedot tukevat potilaan hoidon suunnittelua. Siksi on tärkeää, että ajantasaiset tiedot ovat helposti terveydenhuollon ammattilaisen käytettävissä.

27.2.2023, Blogi - Kansalaiset

Miten asioin alaikäisen lapsen puolesta OmaKannassa?

Huoltajat voivat asioida OmaKannassa myös yli 10-vuotiaan alaikäisen puolesta, kun terveydenhuollossa on tehty tarvittavat muutokset tietojärjestelmiin. Entä jos lapsen tiedot eivät näy OmaKannassa?

27.2.2023, Blogi - Kansalaiset

Tiesitkö, että silmien terveystiedot löytyvät OmaKannasta?

Silmälaseja käyttävä Väinö Teittinen, 51, hyödyntää OmaKannan silmien terveystietoja säännöllisesti. Kun optikko tai silmälääkäri on liittynyt Kanta-palveluihin, myös silmien terveystiedot voi katsoa halutessaan OmaKannasta.