Sisältöjulkaisija

Valitse julkaisuvuosi:

Blogi

16/08/2022, Blogi - Kansalaiset

Omakanta helpottaa lapsiperheen terveysasiointia

Omakanta on koululaisten vanhemmille kätevä palvelu lasten terveysasioissa. Omakannasta on helppo tarkistaa tiedot esimerkiksi lasten käynneistä kouluterveydenhoitajalla.

27/06/2022, Blogi

Mitä kaikkea Kanta on?

Mitä eroa on Kannalla ja Omakannalla? Omakanta on kansalaisen näkymä omiin terveys- ja hyvinvointitietoihin ja osa valtakunnallisia Kanta-palveluja, joita kehitetään koko ajan yhteistyössä käyttäjien kanssa.

15/06/2022, Blogi - Kansalaiset

Mitä asioita Omakannassa voi hoitaa?

Omakanta on näkymä terveystietoihisi ajasta ja paikasta riippumatta. Terveydenhuollon ajanvaraukset voit tehdä ja tarkistaa suoraan siitä terveydenhuollon yksiköstä, jossa asioit.

14/06/2022, Blogi - Ammattilaiset

Tukeeko potilastietojärjestelmäsi ajokykylausunnon tallentamista Kantaan?

Traficomin on mahdollista hakea Lääkärinlausunto ajokyvystä -lomakkeen johtopäätöstiedot sähköisesti Kannasta, kun asiakas hoitaa heillä ajokorttiasioitaan. Lue ohjeet, miten terveydenhuollon ammattilaisen pitää toimia, jos asiakas pyytää sähköistä lausuntoa ajokyvystä.

23/05/2022, Blogi - Kansalaiset

Viisi vinkkiä Omakannan käyttöön

Omakannasta näet terveys- ja hyvinvointitietosi. Sen monipuoliset ominaisuudet sujuvoittavat asiointiasi terveydenhuollon kanssa. Tiesitkö jo nämä viisi Omakannan ominaisuutta?

26/04/2022, Blogi - Kansalaiset

Omakanta kulkee Katri Leino-Nzaun mukana myös Viroon

Omakannasta voi nähdä omat terveystietonsa ja reseptinsä, mutta se taipuu myös muuhun. Katri Leino-Nzau ostaa sähköisellä reseptillä reseptilääkkeitä Virosta ja hoitaa myös iäkkään äitinsä asioita.

11/04/2022, Blogi

Omakannan suosio kasvaa kunnissa

Omakannan käyttäjämäärissä oli vuonna 2021 kasvua peräti 39 prosenttia verrattuna edellisvuoteen. Etenkin koronatodistus lisäsi Omakannan käyttöä.

10/03/2022, Blogi - Kansalaiset

Tule mukaan keskustelemaan lääkehoidosta!

Valtakunnallisen Lääkehoidon päivän teema vuonna 2022 on Lääkehoitosi digiajassa. Omakanta on hyvä esimerkki siitä, miten digitaalisuus helpottaa lääkehoitoon liittyvää asiointia.

24/02/2022, Blogi - Kansalaiset

Miten uusin reseptini Omakannassa?

Jos lääkkeet alkavat olla lopussa, reseptin uusimispyyntö kannattaa tehdä Omakannassa. Uusiminen onnistuu helposti ja nopeasti.

08/12/2021, Blogi - Ammattilaiset

Vanhat potilastiedot arkistoidaan keskitetysti Kantaan

Sote-organisaatiot ovat aloittaneet vanhojen potilas- ja asiakastietojen arkistointiprojektin yhdessä DigiFinlandin kanssa. Vanhojen tietojen turvallinen säilytys ja mahdollisuus niiden käyttöön pitkälläkin aikavälillä toteutuu parhaiten keskitetyssä arkistossa.

29/11/2021, Blogi - Kansalaiset

Tule mukaan Kanta-järjestöpaneeliin – ja vaikuta!

Järjestöjen on mahdollista olla mukana Kanta-palvelujen kehittämisessä ja saada kansalaisten ääni kuuluviin. Järjestöpaneelin haku uudelle toimikaudelle on parhaillaan käynnissä.