Sisältöjulkaisija

null Omakannan käytettävyyttä parannettu

Omakannan käytettävyyttä parannettu

Tiedote - Kansalaiset Kirjoitettu 29.08.2019 Kaikki tiedotteet

Omakantaan on tehty 29.8. useita käytettävyysparannuksia. Lapsen hoitoa helpottavan suostumuksen tekemiseen kehotetaan nyt lapsen tiedoissa ja silmien terveydenhuollon käynneistä saa nyt lisää tietoa.

Suostumus terveystietojen käyttöön on lapsen etu

Tuoreiden päivitysten myötä huoltaja löytää lapsen tietojen alta kehotuksen informaatioiden kuittaamiseen ja suostumuksen antamiseen. Huoltajan on ollut mahdollista asioida alle 10-vuotiaan lapsensa puolesta Omakannassa syksystä 2016 lähtien. Palvelussa huoltaja voi muun muassa uusia reseptin, kuitata Kanta-palveluja koskevat informaatiot ja antaa palveluja koskevan suostumuksen.

Huoltajan kannattaa antaa suostumus terveystietojen käyttöön niille tahoille, jotka lasta hoitavat. Suostumus on niin lapsen kuin terveydenhuollon etu, sillä se helpottaa ja nopeuttaa lapsen hoitoa eri palvelunantajien välillä.

Useita käyttöliittymäparannuksia

Myös Omakannan käyttöliittymää on päivitetty. Käyttäjä näkee jatkossa terveystiedoissa myös silmien terveydenhuollon käynteihin liittyviä lisätietoja, esimerkiksi käytettyjen lyhenteiden ja termien selitteet.

Omakannassa voi reseptin uusimisen yhteydessä antaa puhelinnumeronsa, jos tiedon reseptin uusimisesta haluaa saada tekstiviestitse. Tänään tehtyjen päivitysten jälkeen palvelun käyttöliittymä sallii aiempaa pidempien puhelinnumeroiden syöttämisen kenttään.

Edellisten lisäksi Omakannan käyttöliittymään on tehty useita pienempiä suorituskyky-, saavutettavuus- ja käytettävyysparannuksia –  esimerkiksi todistukset ja lausunnot näytetään jatkossa yhdessä sarakkeessa.

Kanta-palveluja kehitetään jatkuvasti niin kansalaisilta kuin ammattilaisilta saadun palautteen perusteella. Kaikki Omakantaa ja Kanta-palveluja koskeva palaute on tervetullutta ja toiveita edistetään mahdollisuuksien mukaan.

Lisätietoa