Hyvinvointitiedot

Hyvinvointitiedot

Voit tallentaa Omakantaan hyvinvointitietojasi, joita keräät esimerkiksi verenpainemittarilla tai aktiivisuusrannekkeella. Tiedot tallennetaan Omakantaan oman laitteen, esimerkiksi älypuhelimen avulla.

Omakannan hyvinvointitiedot on koekäyttövaiheessa ja käyttöä laajennetaan vaiheittain. Hyvinvointitiedot tallennetaan Omakantaan Omatietovarannon avulla.

Hyvinvointitiedot ovat tällä hetkellä vain sinun itsesi käytettävissä. Tulevaisuudessa lainsäädännön edetessä voit omalla suostumuksellasi jakaa hyvinvointitietojasi sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille.

Toistaiseksi Omakantaan voivat tallentaa omia hyvinvointitietoja vain 16 vuotta täyttäneet henkilöt. Tilanne voi muuttua uuden asiakastietolain tultua voimaan.

Tietoja tallennetaan hyvinvointisovelluksilla

Hyvinvointitietoja tallennetaan Kanta-palvelujen hyväksymillä kolmansien osapuolten tarjoamilla sovelluksilla. Hyvinvointisovellus voi olla joko mobiililaitteessa (älypuhelin, tabletti) toimiva sovellus, tietokoneella käytettävä palvelinpohjainen sovellus, esim. oirearviokysely, joka täytetään internet-selaimella tai muu internetissä toimiva ohjelmisto, palvelu tai tietokoneohjelma.

Hyvinvointisovelluksilla voit tallentaa tietoa Omakantaan ja käsitellä siellä olevia hyvinvointitietoja. Mittalaitteiden, esim. verensokeri- tai aktiivisuusmittari, tiedot näytetään Omakannassa yleensä laitteen toimittajan tarjoaman sovelluksen avulla. Uudet tiedot päivittyvät sovelluksesta tunnin välein. Sovellusluettelosta löydät ajantasaisen tiedon hyvinvointisovelluksista.

Voit ottaa hyvinvointitietojen tallennuksen käyttöön antamalla hyvinvointisovellukselle käyttöoikeudet Omakannan Omatietovarantoon ja sinne tallentamiisi tietoihin. Samalla sinun tulee hyväksyä käyttöehdot (pdf)  sekä sitoutua noudattamaan niitä. Lisätietoja palvelukuvauksesta (pdf).

Omakannassa näet hyvinvointitietosi

Voit katsella ja poistaa Omatietovarannossa olevia tietoja myös Omakanta-palvelun kautta. Omakannassa näet, mille kaikille sovelluksille olet antanut käyttöoikeudet Omatietovarantoon ja voit halutessasi muokata ja poistaa sovellusten käyttöoikeuksia. Sovelluksilla tallennetut tiedot eivät välttämättä näy heti Omakannassa, vaan tietojen tuomisessa voi olla sovelluskohtaisia viiveitä.

Tutustu aiheeseen lisää

Sivua päivitetty 22.12.2020

Hyvinvointitiedot-osion alasivut