Tietojärjestelmätoimittajien tuki

Tietojärjestelmätoimittajien tuki

Järjestelmätoimittajille suunnatut yhteistyökokoukset ja muut tukitilaisuudet.

Kela järjestää tietojärjestelmätoimittajille yhteistyökokouksia ja tukitilaisuuksia, joiden tavoite on tarjota tietoa ja tukea muun muassa Kanta-palvelujen ja niiden toiminnallisuuksien kehittämiseen ja määrittelyihin liittyvissä kysymyksissä.

Tapahtumien tiedot siirretään tapahtumakalenteriin

Kanta.fissä on julkaistu tapahtumakalenteri, joka kokoaa yhteen Kanta-palveluiden tapahtumat ja koulutukset. Julkaisemme jatkossa kaikki tietojärjestelmätoimittajien tilaisuudet ja niiden materiaalit tapahtumakalenterissa.

Hae tapahtumia ja selaa niiden materiaaleja tapahtumakalenterissa.

Toimittajayhteistyökokous

Toimittajayhteistyökokous on potilas-, asiakastieto- ja apteekkijärjestelmätoimittajien yhteistyökokous, jossa tarjotaan Kanta-palvelujen ja niiden toiminnallisuuksien kehittämiseen liittyvää tietoa. Toimittajayhteistyökokous sisältää terveydenhuollon ja sosiaalihuollon järjestelmätoimittajien info-osuudet.

Toimittajayhteistyökokousten alkuosassa käsitellään kaikille yhteiset ajankohtaiset asiat, loppuosassa kuullaan erillisinä terveydenhuollon sekä sosiaalihuollon info-osuudet. Sosiaalihuollon info-osuuteen pääsee mukaan toimittajayhteistyökokoukselle linkitetyltä tapahtumalta. Terveydenhuollon info-osuus jatkaa Toimittajayhteistyökokous-tapahtumalla.

Kanta-palveluja rakentaa kansallisella tasolla laaja sidosryhmäverkosto, ja toimittajayhteistyökokous kokoaa tulevat muutokset tiiviiksi paketiksi. Yhteistyökokouksiin kutsutaan myös muut kansalliset toimijat, jotka liittyvät Kanta-palvelujen kehittämiseen ja ylläpitoon. Vakiojäseniä ovat mm. Sosiaali- ja terveysministeriö, Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos, Digi- ja väestötietovirasto ja Valvira.

Toimittajayhteistyökokoukset 2024

Vuonna 2024 kokouksia järjestetään neljä. Kokoukset ovat Teams-kokouksia.

  • ke 7.2.2024 klo 9-12 
  • ke 8.5.2024 klo 9-12
  • ke 18.9.2024 klo 9-12
  • ke 4.12.2024 klo 9-12

Kokouksiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Mukaan pääsee kokoustapahtumilta löytyvän Teams-linkin kautta. Kokoukset voi lisätä omaan kalenteriin Lisää kalenteriin -toiminnolla.

Omatietovarantoon liittyvä tuki

Omatietovarannon tietosisällön käsittelykokoukset löytyvät HL7 Finland -yhdistyksen sivuilta.

Omatietovarantoon liitettäviä hyvinvointisovelluksia tekeviä sovelluskehittäjiä tukee avoin Finnish PHR chat -kommunikointiyhteisö, jossa voi esittää ja kommentoida aiheeseen liittyviä kysymyksiä. Yhteisön keskustelukielenä on englanti. Kela seuraa ja vastaa kysymyksiin viikoittain. Tämän lisäksi on mahdollista kysyä lisätietoja sähköpostitse osoitteesta kanta@kanta.fi.

Suun terveydenhuollon yhteistyöfoorumi

Suun terveydenhuollon yhteistyöfoorumin tavoitteena on, että potilastietojärjestelmät vastaavat suun terveydenhuollon tarpeita kirjaamiskäytäntöjen, muiden toimintamallien ja määriteltyjen tietorakenteiden osalta. Foorumi on suunnattu suun terveydenhuollon tietojärjestelmätoimittajille ja sen järjestävät Kela ja THL.

Suun terveydenhuollon yhteistyöfoorumiin kutsutaan automaattisesti ne tietojärjestelmätoimittajien asiantuntijat, jotka ovat olleet mukana aiemmissa Suun terveydenhuollon yhteistyöfoorumeissa. Uudet henkilöt voivat ilmoittautua mukaan foorumiin laittamalla sähköpostiviestin osoitteeseen kanta@kanta.fi. Laita viestin otsikkoon merkintä "Suun terveydenhuollon yhteistyöfoorumin ilmoittautuminen" ja kerro viestissä nimesi, sähköpostiosoitteesi, matkapuhelinnumerosi ja edustamasi organisaatio.

Suun terveydenhuollon yhteistyöfoorumi järjestetään Teams-kokouksena ja siihen lähetetään erilliset kutsut. Seuraava foorumi pidetään keväällä 2024.

Muut palvelut

Kuva-aineistojen tietovarantoon, Potilastietovarantoon ja Reseptiin liittyviä kysymyksiä voi lähettää osoitteeseen kanta@kanta.fi.

Sivua päivitetty 28.5.2024