2007
- Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä luo puitteet Kanta-palvelujen perustamiselle. Laki sähköisestä lääkemääräyksestä astuu voimaan.
- Kanta-palvelujen luominen alkaa yhteistyöhankkeena, jossa ovat Kelan lisäksi mukana Kuntaliitto, sosiaali- ja terveysministeriö, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos sekä Valvira.
2010
- Sähköinen resepti otetaan käyttöön. Ensimmäinen sähköinen resepti kirjoitetaan livelähetyksessä Turussa 20.5.2010.
- Kaikki apteekit pystyvät vastaanottamaan sähköisiä reseptejä.
- OmaKannan käyttö alkaa. OmaKannassa pääsee katsomaan tietoja omista sähköisistä resepteistä.
2013
- Maaliskuussa kirjoitetaan ensimmäisen kerran miljoona sähköistä reseptiä kuukaudessa.
2014
-
Terveydenhuollon potilastietoja aletaan tallentaa Kanta-palveluihin. Tiedot tulevat näkyviin OmaKannan omiin tietoihin.
2015
- Koko julkinen terveydenhuolto käyttää Kanta-palveluja.
- OmaKannan käyttäjämäärä ylittää miljoonan.
2016
-
Sähköinen resepti muuttuu pakolliseksi, ja paperireseptin saa kirjoittaa vain poikkeustilanteessa.
- Kelain-palvelu tulee käyttöön. Se mahdollistaa sähköisten reseptien kirjoittamisen niille lääkäreille ja hammaslääkäreille, jotka eivät toimi terveydenhuollon palveluksessa tai palvelunantajana.
- Yksityinen terveydenhuolto alkaa tallentaa potilastietoja Kanta-palveluihin.
- Reseptien uusimista voi pyytää OmaKannan kautta.
2017
- Suun terveydenhuollon tietoja aletaan tallentaa Kanta-palveluihin.
2018
- Potilastiedon arkistoon (nykyisin Potilastietovaranto) tallennettujen terveydenhuollon asiakirjojen määrä ylittää tammikuussa miljardin.
- Julkisen sosiaalihuollon asiakastietojen tallennus Sosiaalihuollon asiakastiedon arkistoon alkaa (nykyisin Sosiaalihuollon asiakastietovaranto).
- Kuva-aineistojen arkisto (nykyisin Kuva-aineistojen tietovaranto) otetaan käyttöön. Sinne tallennetaan tässä vaiheessa röntgenkuvat.
- Kysely- ja välityspalvelun avulla tietoja aletaan välittää myös terveydenhuollon ulkopuolelle. Esimerkiksi lääkärintodistukset välitetään sähköisesti Kelaan ja ajoterveyteen koskeviin kysymyksiin vastataan suoraan Traficomille.
- Vanhojen potilastietojen arkistointi alkaa.
- Omatietovarannon ensimmäinen versio julkaistaan. Tietojärjestelmätoimittajat voivat alkaa kehittää Omatietovarantoa hyödyntäviä sovelluksia, joiden avulla asiakkaat voivat tallentaa tietojaan ja mittaustuloksiaan Kantaan.
2019
- Suomalaisella sähköisellä reseptillä voi ostaa lääkkeen ulkomaisesta apteekista, kun rajat ylittävä resepti otetaan käyttöön.
- Laki sosiaali- ja terveystietojen toisiokäytöstä hyväksytään.
2020
- Koronapandemia alkaa ja digitaalinen asiointi korostuu. OmaKannalla on tärkeä rooli esimerkiksi koronatestitulosten välittämisessä kansalaisille.
- Huoltajat voivat asioida lapsen tai nuoren puolesta OmaKannassa lokakuusta alkaen. Toiminto otetaan käyttöön terveydenhuollossa vaiheittain.
- Kanta-palvelujen tietoja voidaan välittää toisiokäyttöön, kuten tutkimukseen ja viranomaisille. Kannan tietoja voi hyödyntää Findatan luvalla.
2021
- Koronapandemia jatkuu. Koronatodistuksia ladataan ja tulostetaan OmaKannasta pandemian aikana yhteensä 20 miljoonaa kertaa.
- OmaKannan käyttäjämääräennätys on 3,8 miljoonaa.
- Asiakastietolaki ja reseptilaki uudistuvat.
2022
- Kuva-aineistojen arkisto laajenee EKG-tutkimuksiin.
- Kanta-lääkityslistan kehittämisen ensimmäisessä vaiheessa mahdollistetaan rakenteisen annostuksen ja Lääketietokannan muutosten käyttöönotto tietojärjestelmissä.
2023
-
Hyvinvointialueet aloittavat toimintansa. Kanta-palvelujen avulla varmistetaan, että sosiaali- ja terveydenhuollon tiedot liikkuvat hyvinvointialueiden sisällä ja eri hyvinvointialueiden välillä.
- Sosiaalihuollon asiakastiedot alkavat näkyä OmaKannassa.
2024
- OmaKantaan voi tallentaa omia hyvinvointitietoja ja mittaustuloksia.
- Kanta-palveluista voidaan hoitotilanteessa välittää potilastietoja muualle Eurooppaan.
- Asiakastietolaki uudistuu.