Chatbot-upotus

Rokotukset OmaKannassa

Rokotukset OmaKannassa

Näet OmaKannasta muiden terveystietojesi lisäksi rokotustietojasi vuodesta 2013 alkaen.

Terveydenhuolto on voinut kirjata rokotustietoja Kanta-palveluihin aikaisintaan  vuodesta 2013 alkaen. Tästä syystä kaikki vanhat rokotustietosi eivät näy OmaKannassa.

Rokotukset-osiossa tiedot voivat näkyä kahdella eri tavalla: käyntipäivän mukaan tai yhteenvetoina rokotussuojan mukaan.

Näin löydät rokotustietosi OmaKannassa:

Kirjaudu OmaKantaan osoitteessa kanta.fi. Tunnistaudu esimerkiksi verkkopankkitunnuksillasi.

Mene valikosta Terveystiedot-osioon.

Valitse Rokotustiedot-osio.

Kirjaudu OmaKantaan

Joidenkin saamiesi rokotusten tietoja voi olla kirjattu myös hoitokäyntiesi yhteydessä tallennettuihin teksteihin. Voit hakea näitä tietoja aihehaulla, joka löytyy OmaKannan Terveystiedot-osiosta.

Jos OmaKannassa näkyvissä rokotustiedoissa on virhe

Jos havaitset tiedoissasi virheen tai puutteita, ota yhteyttä siihen sosiaali- tai terveydenhuollon yksikköön, jossa olet asioinut. Sosiaali- ja terveydenhuolto vastaa tietojen kirjaamisesta ja niiden korjaamisesta. Tästä syystä emme voi korjata tai päivittää OmaKannassa näkyviä virheellisiä tietoja Kanta-palveluissa.

Usein kysyttyä rokotustiedoista

OmaKanta pystyy näyttämään vain ne rokotustiedot, jotka on kirjattu sen jälkeen, kun terveydenhuolto on ottanut Kanta-palvelut käyttöönsä ja alkanut tallentaa tietoja Kantaan. Tämän vuoksi kaikki rokotustiedot eivät näy OmaKannassa.

Voit tiedustella rokotustietoja siitä paikasta, jossa olet rokotuksen saanut, kuten omasta terveyskeskuksestasi, työterveydestä tai armeijasta. Rokotustiedot voivat löytyä myös omasta neuvola- tai rokotuskortistasi.

OmaKannassa Rokotukset-osiossa näytetään Kantaan uudella tavalla tallennetut rokotustiedot. Vasta osalla terveydenhuollon organisaatioista on käytössään potilastietojärjestelmä, joka mahdollistaa kirjaamisen tällä uudella tavalla. OmaKannan Rokotukset-osiossa näkyy rokotustietoja sitä mukaa, kun terveydenhuolto tallentaa tiedot Kantaan uudella tavalla.

Lue lisää

Sivua päivitetty 14.6.2024