Innehållspresentatör

Kanta medverkar på Slushs sidoevenemang

Meddelande Skrivet 04.12.2018 Alla meddelanden

En plattform för lagring av hälsouppgifter presenteras för uppstartsföretag och apputvecklare.

Social- och hälsovårdsministeriet har bjudit in uppstartsföretag, apputvecklare och producenter av hälso- och välfärdstjänster till Slushs sidoevenemang med temat ”Health and welfare services meets startups”.

Syftet med evenemanget är bland annat att främja möjligheterna för finländska uppstartsföretag inom hälso- och välfärdsbranschen att ta sig fram på den internationella marknaden samt att trappa upp samarbetet mellan serviceproducenterna och uppstartsföretagen.

FPA kommer vid sitt stånd för Kanta-tjänster att presentera Datalagret för egna uppgifter som finns på Mina Kanta-sidor. Datalagret kan användas tillsammans med hälsoapplikationer som tillhandahålls av tredje parter och som godkänts av Kanta-tjänsterna.
- En hälsoapplikation kan vara en app som fungerar i mobila apparater (smarttelefoner, pekplattor), en serverbaserad applikation som används på dator, t.ex. symtomenkäter som besvaras via webbläsaren, eller någon annan programvara eller tjänst eller ett datorprogram som fungerar på internet.
- Medborgare kan se och radera uppgifter som finns i Datalagret för egna uppgifter även via Kanta-tjänsternas Mina Kanta-sidor, konstaterar Pirjo Vuorikallas, produktägare för Datalagret för egna uppgifter.


På sociala medier diskuteras evenemanget under hashtaggen #healthxslush.

Närmare information
Datalagret för egna uppgifter på Mina Kanta-sidor
Social- och hälsovårdsministeriets webbplats
Direktsändning av evenemanget börjar 5.12 kl. 10.00