Innehållspresentatör

Kanta-tjänsterna på SuomiAreena i Björneborg 15–19.7

Meddelande Skrivet 11.07.2019 Alla meddelanden

På SuomiAreena diskuteras igen aktuella teman och det finländska samhället i sommarstämning. Temat för årets evenemang är framtidens kompetens och innovationer.

Kanta-tjänsterna presenterar i synnerhet Mina Kanta-sidor och Recept på SuomiAreenas Medborgartorg. 

På Mina Kanta-sidor ser medborgarna till exempel sina hälsouppgifter och recept. Vårdnadshavare kan se uppgifter som sina barn är som under 10 år. Via Mina Kanta-sidor kan man också begära att få recept förnyade eller spara uppgifter om sitt välbefinnande med hjälp av olika hälsoappar. Besökarna på SuomiAreena kan bekanta sig med användningen av Mina Kanta-sidor och diskutera med experter från Kanta-tjänsterna.

Du kan också komma till tältet på Medborgartorget för att höra vilka möjligheter det europeiska elektroniska receptet erbjuder resenärer. Sedan januari 2019 har man fått mediciner utomlands på finländska elektroniska recept. De länder som var först ut med att delta i tjänsten är Estland och Kroatien. 

Kanta-tjänsterna deltar på Medborgartorget tillsammans med FPA och Kontaktpunkten för gränsöverskridande hälso- och sjukvård. Välkommen till tält nr 34!

Läs mer