Sisältöjulkaisija

Asiakasta tulee informoida Kanta-palveluista – materiaaleja saatavilla informoinnin tueksi

Tiedote - Ammattilaiset Kirjoitettu 24.11.2021 Kaikki tiedotteet

Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökunnan tulee osata kertoa asiakastietojen hyödyntämisestä asiakkailleen. Lisätietoa ja tulostettava infolehtinen informoinnin tueksi on saatavilla kanta.fi-sivustolta.

Uusi asiakastietolaki tuli voimaan 1.11.2021. Asiakastietolaki mahdollistaa entistä paremmin asiakas- ja potilastietojen liikkumisen palvelunantajien välillä, mikäli asiakas on antanut siihen luvan.

Asiakasta tulee informoida Kanta-palveluista sekä asiakastietolain tuomista muutoksista tietojen luovuttamiseen. Sote-ammattilaiset voivat hyödyntää Kanta-informoinnin tukena myös tukimateriaaleja:

  • Asiakastietojen käyttö sosiaali- ja terveydenhuollossa -infolehtinen on tulostettavissa asiakkaille suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
  • Kanta.fi-sivustolta löytyy tietoa asiakastietolaista sekä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Kanta.fi-sivustolta voi tulostaa myös Omakanta tutuksi -esitteen, mikäli asiakas haluaa lisätietoa Omakannasta.

Hyväksyttyään Kanta-informoinnin asiakkaan on mahdollista vaikuttaa tietojensa näkymiseen luovutusluvalla ja kielloilla. Informoinnin voi vastaanottaa ja luovutusluvan antaa Omakannassa tai terveydenhuollon palvelunantajalla käynnin yhteydessä.

Asiakas- ja potilastietojen yleiskuvaus -dokumentissa on kuvattu kokonaisuutena sosiaali- ja terveydenhuollon asiakas- ja potilastietojen sekä hyvinvointitietojen luovutustenhallintaa. Dokumentissa kuvataan myös reseptilain tuomat muutokset lääkemääräyksiä koskevaan luovutustenhallintaan.

Lisätietoa