Sisältöjulkaisija

Koronapassi toi Omakannalle uusia käyttäjiä − koronarokotustodistus jo noin 3,2 miljoonalla

Tiedote - Kansalaiset Kirjoitettu 21.12.2021 Kaikki tiedotteet

Moni koronatodistuksen Omakannasta ladanneista on käyttänyt Omakantaa ensimmäistä kertaa. EU:n koronatodistus on mahdollista saada myös terveydenhuollosta tulostettuna.

Omakannan koronatodistuksia on käytetty koronapassina Suomessa 16.10. lähtien. Joulukuun puoliväliin mennessä koronarokotustodistuksen on hankkinut 3,2 miljoonaa suomalaista. Sairastamis- tai testitulostodistus on noin puolella miljoonalla henkilöllä. Suurin osa todistuksista on ladattu Omakannasta.

Samalla henkilöllä voi olla useampi kuin yksi koronatodistus. Kaikki kolme todistusta toimivat Suomessa koronapassina, jota käytetään tällä hetkellä koronarajoitusten vaihtoehtona.

Koronapassi on tuonut Omakannalle uusia käyttäjiä. Marraskuussa 2021 Omakannalla oli 1 950 000 käyttäjää. Vuoden aikana 550 000 henkilöä on käyttänyt Omakantaa ensimmäistä kertaa. 

EU:n koronatodistuksen saa Omakannasta tai oman kunnan terveydenhuollosta

EU:n koronatodistuksen saa ladattua Omakannasta pdf-tiedostona. Todistuksesta voi myös ottaa kuvakaappauksen tai sen voi tulostaa. Omakannan käyttöön tarvitaan pankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Jos näitä ei ole tai Omakannan käyttö ei onnistu jostain muusta syystä, voi koronatodistuksen saada oman kunnan terveydenhuollosta tulosteena. Kunnat ohjeistavat käytännöistä tarkemmin.

Myös monet seurakunnat, yhdistykset ja kirjastot ovat järjestäneet opastusta ja apua koronatodistuksen tulostamiseen Omakannasta. Tämä palvelee erityisesti henkilöitä, joilla ei ole älypuhelinta. Ota mukaasi pankkitunnukset tai mobiilivarmenne, kun haet apua todistuksen tulostamiseen. Huomioithan, että tunnistautumisvälineet ovat henkilökohtaiset, eikä toinen henkilö saa käyttää niitä. Säilytä todistusta yhtä huolellisesti kuin muitakin asiakirjoja, jotka sisältävät sinua koskevia tietoja. Seuraa oman alueesi tiedotusta asiasta.

Näin saat EU:n koronatodistuksen Omakannasta

  1. Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  2. Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus. Löydät linkin todistusosioon myös Omakannan etusivulta.
  3. Avaa koronatodistus painamalla pdf-linkkiä. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen.
  4. Tallenna pdf-tiedosto omaan puhelimeesi tai muulle laitteelle tai ota siitä kuvakaappaus. Näin todistus on sinulla valmiina, kun tarvitset sitä. Voit myös tulostaa todistuksen paperille.

Jos todistuksessa on virhe, ota yhteys terveydenhuoltoon

Valtaosassa koronatodistuksia tiedot ovat oikein. Osassa todistuksissa on puutteita, jotka useimmiten tapahtuvat tietoja potilastietojärjestelmään kirjattaessa. Jos todistuksessasi on virheitä tai puutteita, ota yhteys terveydenhuoltoon. Kanta-palvelut ei voi korjata virheellisiä tietoja.

Lisätietoa