Chatbot-upotus

Hyvinvointitiedot

Hyvinvointitiedot

Voit tallentaa OmaKantaan hyvinvointitietojasi. Tiedot tallennetaan OmaKantaan oman laitteen, esimerkiksi älypuhelimen avulla.

Hyvinvointitiedot tallennetaan OmaKantaan Omatietovarannon avulla.

Hyvinvointitiedot ovat tällä hetkellä vain sinun itsesi käytettävissä. Tulevaisuudessa asiakastietolaki mahdollistaa lainsäädännön, että voit omalla suostumuksellasi jakaa hyvinvointitietojasi sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille.

Tietoja tallennetaan hyvinvointisovelluksilla

Hyvinvointitietoja tallennetaan asiakastietolain mukaisesti hyväksytyillä kolmansien osapuolten tarjoamilla sovelluksilla. Hyvinvointisovellus voi olla joko mobiililaitteessa (älypuhelin, tabletti) toimiva sovellus, tietokoneella käytettävä palvelinpohjainen sovellus, esim. oirearviokysely, joka täytetään internet-selaimella tai muu internetissä toimiva ohjelmisto, palvelu tai tietokoneohjelma.

Hyvinvointisovelluksilla voit tallentaa tietoa OmaKantaan ja käsitellä siellä olevia hyvinvointitietoja. Voit hyödyntää hyvinvointisovelluksella myös muilla sovelluksilla OmaKantaan tallentamiasi hyvinvointitietoja. Mittalaitteiden, esim. verensokeri- tai aktiivisuusmittari, tiedot näytetään OmaKannassa yleensä laitteen toimittajan tarjoaman sovelluksen avulla. Uudet tiedot päivittyvät sovelluksesta tunnin välein. Sovellusluettelosta löydät ajantasaisen tiedon hyvinvointisovelluksista. Sovellusluettelo täydentyy uusien hyvinvointisovellusten liittyessä Omatietovarantoon.

Voit ottaa hyvinvointitietojen tallennuksen käyttöön antamalla hyvinvointisovellukselle käyttöoikeudet OmaKannan Omatietovarantoon ja sinne tallentamiisi tietoihin. Samalla sinun tulee hyväksyä Omatietovarannon käyttöä koskeva informointi (pdf)  sekä sitoutua noudattamaan sitä. Lisätietoja palvelukuvauksesta (pdf).

OmaKannassa näet hyvinvointitietosi

Voit katsella ja poistaa Omatietovarannossa olevia tietoja myös OmaKanta-palvelun kautta. OmaKannassa näet, mille kaikille sovelluksille olet antanut käyttöoikeudet Omatietovarantoon ja voit halutessasi muokata ja poistaa sovellusten käyttöoikeuksia. Sovelluksilla tallennetut tiedot eivät välttämättä näy heti OmaKannassa, vaan tietojen tuomisessa voi olla sovelluskohtaisia viiveitä.

Tutustu aiheeseen lisää

Sivua päivitetty 22.9.2023

Hyvinvointitiedot-osion alasivut