Koronatodistus

Koronatodistus

EU:n koronatodistus koostuu kolmesta eri todistuksesta: todistus koronarokotuksesta, todistus koronatestituloksesta ja todistus sairastetusta koronavirustaudista. Ne ovat saatavilla Omakannasta.

EU:n koronatodistus toimii koronapassina. Tallenna tai tulosta todistus itsellesi Omakannasta

  1. Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  2. Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus. Löydät linkin todistusosioon myös Omakannan etusivulta.
  3. Avaa koronatodistus painamalla pdf-linkkiä. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen.
  4. Tallenna pdf-tiedosto omaan puhelimeesi tai muulle laitteelle. Näin todistus on sinulla valmiina, kun tarvitset sitä. Voit myös tulostaa todistuksen paperille.

Katso tästä, miltä todistus näyttää: ​​Mallitodistus EU:n koronarokotustodistuksesta

Koronarokotustodistus näkyy Omakannassa viimeistään viiden vuorokauden sisällä siitä, kun henkilö on saanut rokotuksen.

Jos todistuksessa näkyvissä tiedoissa on virhe, ota yhteyttä siihen terveydenhuollon toimijaan, josta olet saanut rokotuksen tai jossa koronatesti on tehty. Kanta-palvelut ei voi korjata virheellistä tietoa.

EU:n koronatodistuksen saa Omakannasta. Henkilöt, jotka eivät käytä Omakantaa, voivat saada EU:n koronatodistuksen tulosteena terveydenhuollosta.

Matkustajan tulee selvittää kohdemaan kriteerit todistukselle ja testituloksen voimassaololle

EU:n koronatodistusta voidaan käyttää rajanylitystilanteissa EU-alueella. Tavoitteena on helpottaa turvallista ja vapaata liikkumista. Kukin EU-maa voi itse päättää todistuksen mahdollisista muista käyttötarkoituksista.

Jos päätät matkustaa, tulee sinun ennen matkaa selvittää, millaista todistusta kohdemaa vaatii. Tarkista huolella kohdemaan koronatilanne ja ennen paluumatkaa Suomen koronatilanne sekä koronaan liittyvä ohjeistus. Ajankohtaiset matkustustiedotteet julkaistaan Ulkoministeriön nettisivulla (um.fi). Lisätietoa matkustamista koskevista ohjeista ja rajoituksista EU-maissa on koottu myös Re-open EU (europa.eu) -verkkosivustolle.

EU:n koronarokotustodistus on voimassa vuoden siitä, kun kansalainen on hakenut todistuksen Omakannasta. Voimassaoloaika ei tarkoita immuniteetin voimassaoloa.

Sekä testi- että sairastamistodistukset ovat voimassa rajoitetun ajan. Jos matkustat, tulee sinun itse selvittää kohdemaan ajantasaiset rajanylityskriteerit käytetyn testimenetelmän (pikatesti, PCR-testi) ja tuloksen kelpoisuusajan suhteen. EU-maita koskevat matkustusohjeet ja -rajoitukset on koottu Re-open EU -verkkosivustolle (reopen.europa.eu).

Omakannan asiakaspalvelu

  • Puhelin: 020 634 4588. Palvelemme arkisin klo 9–16.
  • Sähköposti: asiakaspalvelu@kanta.fi
  • Asiakaspalautelomake

Lisätietoa

Sivua päivitetty 16.10.2021