Sisältöjulkaisija

null Alaikäisen puolesta asioinnin yhteistestauksia voidaan jatkaa

Alaikäisen puolesta asioinnin yhteistestauksia voidaan jatkaa

Tiedote - Järjestelmäkehittäjät Kirjoitettu 20.08.2020 Kaikki tiedotteet

Sosiaali- ja terveysministeriö linjasi heinäkuussa 2020, että tietojärjestelmiin ei aseteta ikään perustuvia oletusasetuksia päätöskyvyn arvioinnin kirjaamiseen. Yhteistestauksen testitapaukset on nyt päivitetty uuden linjauksen mukaisiksi.

Tällä hetkellä huoltajat voivat nähdä alle 10-vuotiaan lapsen puolesta Omakannassa. Kaikkien alaikäisten puolesta asiointi otetaan käyttöön vaiheittain lokakuusta 2020 alkaen. 

Tietojärjestelmiin ei aseteta 12 vuoden ikärajaa päätöskyvyn arvioinnin kirjaamiseen, koska se ei täytä potilaslain vaatimuksia. Jotta tietoa päätöskyvystä ei tarvitsisi pienimpien lasten kohdalla erikseen kirjata jokaisen käynnin yhteydessä, voitaisiin kirjaamiskäytäntöön kuitenkin vastaisuudessa asettaa ikäraja. 

Testitapaukset on päivitetty

Alaikäisen puolesta asioinnin yhteistestauksen testitapaukset on nyt päivitetty uusimman toiminnallisen määrittelyn (versio 1.4) mukaisiksi. 12 vuoden ikärajaa koskevat testitapaukset on poistettu. 

Kun yhteistestaus käynnistyy, järjestelmätoimittajille toimitetaan päivitetyt testitapaukset. Järjestelmätoimittajiin, joilla alaikäisen puolesta asioinnin yhteistestaus on meneillään, on jo oltu yhteydessä.

Lisätietoja