Sisältöjulkaisija

“Kaikkihan siirtyy sähköiseksi”

Myös alle 18-vuotiaat nuoret voivat käyttää Omakanta-palvelua omilla verkkopankkitunnuksillaan, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla. Kysyimme kahdelta nuorelta heidän näkemyksiään sähköisestä asioinnista.

“Paperisia reseptejä ja muita ei yleensä jaksa kanniskella mukana, ja ne häviävät helposti. Netissä koko juttu käy helpommin”, Siiri, 17 vuotta, arvioi Omakanta-palvelun tuomia hyötyjä.

Hän kertoo käyttävänsä terveyskeskus- ja lääkäripalveluita suhteellisen paljon, ja tätä kautta myös reseptejä kertyy.

“Flunssakin riittää lääkärikäyntiin.”

Myös annosteluohjeiden tarkistaminen on hyvä ominaisuus.

“Itse olen henkilökohtaisesti hukannut jokaisen lääkkeiden mukana tulleen ohjeen.”

17-vuotias Tuomas komppaa Siirin näkemystä.

“Itselläkin kaikenlaiset paperilappuset tuppaavat häviämään.”

Sekä Tuomas että Siiri kuuluvat siihen diginatiivien sukupolveen, jolle netissä asiointi on lähtökohtaisesti odotusarvo.

“Kaikkihan siirtyy sähköiseksi”, Siiri tiivistää.

Diginatiivit katsovat sähköisiä palveluita luontaisen asiantuntevalla silmällä. Tuomas kiittelee mutkatonta kirjautumista verkkopankkitunnuksilla.

Tuomas on käyttänyt Omakanta-palvelua sekä älypuhelimella että tietokoneella. Hänen mielestään Omakanta on käytettävyydeltään helposti omaksuttava.

“Kirjautuminen ja käyttö käyvät kätevästi.”

Omakannassa alle 18-vuotias voi itsenäisesti katsella reseptejä ja terveystietoja, jotka on tallennettu Kanta-palveluihin 1.8.2016 alkaen sekä pyytää reseptin uusimista. Kun alaikäinen täyttää 18 vuotta, hän näkee myös ennen 1.8.2016 Kanta-palveluihin tallennetut tietonsa.
 

Lue lisää
Omakanta
Alaikäisen oikeudet