Sisältöjulkaisija

Teemme parempaa Kantaa: Resepti-palvelu päivitetään 4.–5.10.2019 klo 23.00–7.00

Huoltotiedote Kirjoitettu 20.09.2019 Kaikki huoltotiedotteet

Resepti-palvelun päivitystyö tehdään yöaikaan. Haluamme näin minimoida asiakkaillemme mahdollisesti aiheutuvat haitat.

Alkamisaika: perjantai 4.10. klo 23.00
Päättymisaika: lauantai 5.10. klo 7.00
 

Vaikutus:  Päivitys saattaa aiheuttaa useita käyttökatkoja yön aikana. Mahdollisen käyttökatkon aikana Resepti-palvelua ja Kelainta ei voi käyttää. Kansalainen ei voi nähdä omia reseptitietojaan Omakannasta.

 

Ohjeita terveydenhuollolle ja apteekeille

  • Käyttökatkojen aikana sähköisen lääkemääräyksen tietoja ei voi hakea Reseptikeskuksesta eikä uusia sähköisiä lääkemääräyksiä voida laatia eikä tallentaa Reseptikeskukseen
  • Käyttökatkon aikana reseptilääkemääräys laaditaan perinteisesti joko paperireseptilomakkeelle tai laatimalla resepti potilastietojärjestelmässä ja tulostamalla resepti potilaalle. Myös puhelinresepti on mahdollinen. Perinteisen reseptin laatimisen syy on ”Tekninen syy”.
  • Käyttökatkon aikana apteekit toimittavat perinteisellä reseptillä määrätyt lääkkeet kuten ennen sähköistä lääkemääräystä on toimittu, ja tallentavat toimitettujen lääkemääräysten tiedot Reseptikeskukseen käyttökatkon päättymisen jälkeen.
  • Terveydenhuollossa on informoitava asiakasta, että 4.–5.10.2019 klo 23.00–7.00 välillä resepti voidaan toimittaa apteekissa, mutta reseptin tallentamisessa apteekissa Reseptikeskukseen ja näkymisessä Omakanta-palvelussa voi olla viivettä.
  • Toiminta häiriötilanteessa
  • Ohje sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen antajalle
  • Ohje apteekeille


Pahoittelemme muutostöistä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Kelan Kanta-palvelut

Lisätietoja:
tekninentuki@kanta.fi