Sisältöjulkaisija

Koronapassin käyttöä rajoitetaan – koronatodistusta voi edelleen käyttää matkustettaessa

Tiedote Kirjoitettu 29.12.2021 Kaikki tiedotteet

EU:n koronatodistuksen käyttöä koronapassina rajoitetaan tilapäisesti koronaviruksen leviämisalueilla 30.12.2021–20.1.2022.

Tänä aikana koronapassia ei voi käyttää yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona alueellisille rajoituksille. Alueiden rajoituksista päättävät alueelliset viranomaiset.

Koronapassin käytön rajaaminen koskee koronaviruksen leviämisalueita eli Helsingin ja Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Keski-Suomen, Vaasan, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan, Länsi-Pohjan ja Lapin sairaanhoitopiirin alueita.

31.12.2021 alkaen koronapassia ei voi käyttää yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona alueellisille rajoituksille myöskään Itä-Savon ja Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiireissä.

7.1.2022 alkaen koronapassia ei voi käyttää yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona alueellisille rajoituksille Ahvenanmaan maakunnassa.

Lue lisää

EU:n koronatodistusta voi edelleen käyttää matkustettaessa

Omakannasta ladattava EU:n koronatodistus on edelleen käytössä matkustettaessa.
Eri maissa koronatodistuksilla voi olla eri kriteereitä ja voimassaoloaikoja. Matkustajan tulee aina itse selvittää etukäteen kohdemaan koronarajoitukset ja käytännöt.