Sisältöjulkaisija

Omatietovarannon kansalaisten käyttöehdot uudistuvat 1.11.2021

Tiedote - Kansalaiset Kirjoitettu 01.11.2021 Kaikki tiedotteet

Omakannan hyvinvointitietojen eli Omatietovarannon kansalaisten käyttöehdot uudistuvat, kun uusi laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä eli asiakastietolaki tulee marraskuun alussa voimaan. Jos Omakannan hyvinvointitiedot -palvelu on sinulla jo käytössä, käy hyväksymässä uusi informointi.

Omakannan hyvinvointitietojen kansalaisten käyttöehdot päivittyvät ja muuttuvat 1.11.2021 alkaen asiakastietolain mukaisesti. Käyttöehtojen uusi nimi on Omatietovarannon käyttöä koskeva informointi. Samalla Omakannan hyvinvointitietojen ikäraja poistuu, ja jatkossa palvelu on kaiken ikäisten käytössä. 

Käy hyväksymässä informointi

Palvelun jo käyttöönottaneiden kansalaisten tulee hyväksyä uusi Omatietovarannon käyttöä koskeva informointi. Jos uutta Omatietovarannon käyttöä koskevaa informointia ei hyväksy 6 kk kuluttua käyttöehtojen muuttumisesta, niin palvelun käyttö estetään.

Muuttuneet käyttöehdot eli uuden informoinnin saa hyväksyttyä samalla, kun antaa uudelle hyvinvointisovellukselle käyttöoikeudet Omakannan hyvinvointitietoihin. Joulukuusta alkaen hyväksynnän voi tehdä myös Omakannan kautta. 

Uudet käyttäjät hyväksyvät muuttuneet käyttöehdot palvelun käyttöönoton yhteydessä.

Omakannan hyvinvointitiedot

Omakantaan voi tallentaa omia hyvinvointitietoja. Näin kansalainen voi seurata omaa terveyttään ja hyvinvointiaan sekä varmistaa, että tiedot ovat hyvässä tallessa. Tietoja tallennetaan Kanta-palvelujen hyväksymillä kolmansien osapuolten tarjoamilla sovelluksilla. 

Lue lisää