Sisältöjulkaisija

null Omakannan ominaisuuksiin useita uudistuksia – reseptin uusimispyynnön saavutettavuutta parannettu

Omakannan ominaisuuksiin useita uudistuksia – reseptin uusimispyynnön saavutettavuutta parannettu

Tiedote Kirjoitettu 10.06.2021 Kaikki tiedotteet

Omakannassa on useita uusia ominaisuuksia, jotka parantavat muun muassa tietojen saavutettavuutta, ymmärrettävyyttä ja löydettävyyttä.

Omakantaan tehtyjen muutosten ansiosta kuvantamis- ja laboratoriotutkimukset löytyvät jatkossa aiempaa paremmin, ja alaikäinen lapsi näkee huoltajilta kieltämänsä resepti- ja käyntitiedot. Myös reseptin uusimispyynnön saavutettavuuteen on tehty parannuksia. 

Alaikäisen lapsen kieltämät resepti- ja käyntitiedot

Jatkossa alaikäinen lapsi näkee Omakannasta ne reseptit ja käynnit, joiden tiedot on kieltänyt huoltajilta.  Kielletyt tiedot näkyvät omassa taulukossaan, johon pääsee Suostumukset ja kiellot -sivulta. Näin alaikäinen hahmottaa paremmin, mitkä tiedot hän on kieltänyt huoltajiltaan ja mitä tietoja huoltajat voivat nähdä. 

Terveydenhuollossa päätöskykyiseksi arvioitu alaikäinen voi halutessaan kieltää käyntikohtaisesti tietojen näkymisen huoltajiltaan. 

Käytettävyys- ja saavutettavuusparannukset

Reseptin uusimispyynnön lähettämiseen on tehty saavutettavuuden parannuksia. Visuaalisten muutosten ansiosta uusimispyynnön lähettämisen käytettävyys paranee ja uusimispyyntö on aiempaa ymmärrettävämpi. Lisäksi Applen iOS-käyttöjärjestelmää ja ruudunlukijaa hyödyntäville on lisätty ohje reseptin uusimispyynnön lähettämisestä.

Tutkimus- ja kuvantamistietojen yhteenvedot uudelleen käyttöön

Kuvantamis- ja laboratoriotutkimukset esitetään Omakannassa jatkossa käyntikohtaisten tietojen lisäksi tutkimuksen nimen mukaan yhteenvetoina. Omakannasta näkee jo nyt mm. rokotusten ja diagnoosien yhteenvedot. Tiedot alkavat kertyä yhteenvetoihin sitä mukaa kuin ne kirjataan terveydenhuollossa uudella tavalla. Uusi ominaisuus helpottaa tietojen löytymistä.

Lue lisää Omakannasta: