Sisältöjulkaisija

null Ilmoittaudu terveydenhuollon Kanta-käyttöönottojaksolle 31.8.2020 mennessä

Ilmoittaudu terveydenhuollon Kanta-käyttöönottojaksolle 31.8.2020 mennessä

Tiedote - Ammattilaiset Kirjoitettu 23.07.2020 Kaikki tiedotteet

Terveydenhuollon ilmoittautuminen vuoden 2021 ensimmäiselle käyttöönottojaksolle on käynnissä elokuun loppuun asti. Organisaatioiden kannattaa ilmoittautua käyttöönottoihin, jotta Kela voi tarjota niihin parhaan mahdollisen tuen.

Kanta-palvelujen käyttöönotot toteutetaan jatkossa vuosittain kolmessa jaksossa. Kullekin jaksolle julkaistaan käyttöönotettavat palvelut tai sisällöt. Jaksoille rytmitetään valmistelutilaisuudet sekä toimintamalli- ja toimintatapakoulutukset. Uuteen malliin siirrytään asteittain.

Uusia käyttöönottoja jaksolla 1/2021 ovat Potilastiedon arkisto, Resepti-palvelu ja suun terveydenhuolto (myös tietosisällön laajentajat). Kanta-palvelujen käytön laajentamiseen kuuluvat jaksolla alaikäisen puolesta asiointi, radiologian tietosisällöt, terveystietojen koosteet, todistusten ja lausuntojen arkistointi ja välitys, vanhojen tietojen arkistointi sekä ostopalveluvaltuutus.

Valmistelutilaisuus syyskuussa

Vuoden 2021 ensimmäisen käyttöönottojakson tuotantokäyttö aloitetaan tammi-huhtikuussa 2021. Valmistelutilaisuus järjestetään 9.9.2020 ja toimintamallikoulutus syksyn aikana. Valmistelutilaisuudessa käydään läpi käyttöönoton prosessi sekä ennakkoon huolehdittavat asiat muun muassa omavalvonnasta ja varmenteista.

Osa käyttöönotoista jatkuu entiseen tapaan

Kaikki Kanta-palvelut ja toiminnallisuudet eivät sisälly käyttöönottojaksoon 1/2021. Näitä käyttöönottoja voidaan toistaiseksi jatkaa kuten tähänkin asti eikä ilmoittautumista vaadita. Ilmoittautumista ei edellytetä myöskään silloin, jos tuotantokäyttö alkaa jo vuoden 2020 aikana. 

Syksyllä järjestettävät toimintamallikoulutukset ja valmistelutilaisuus ovat avoimia. Tilaisuuksiin voivat ilmoittautua kaikki asiasta kiinnostuneet. Sosiaalihuollon käyttöönotot etenevät aiemmin ilmoitetun aikataulun ja oman ilmoittautumiskäytännön mukaisesti.

Lisätietoja: