Sisältöjulkaisija

null Resepti-palvelun selvityspyyntö lähetetään sote-organisaatioiden tietosuojavastaaville ja itsenäisille ammatinharjoittajille tammikuussa

Resepti-palvelun selvityspyyntö lähetetään sote-organisaatioiden tietosuojavastaaville ja itsenäisille ammatinharjoittajille tammikuussa

Tiedote - Ammattilaiset Kirjoitettu 09.12.2019 Kaikki tiedotteet

Selvityspyyntö lähetetään vastaajille sähköpostitse. Tarkista yhteystietosi ja päivitä tarvittaessa tietosuojavastaavan rooli Kanta-palvelujen Ekstranetissä, jotta selvityspyyntö lähetetään oikealle yhteyshenkilölle.

Kela laatii yhteistyössä Tietosuojavaltuutetun toimiston sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa Resepti-palvelun selvityspyynnön. Kela toteuttaa vuosittain selvityspyynnön asiakasorganisaatioille. Selvityspyynnön avulla Kela seuraa ja valvoo, että Resepti-palveluun liittyvä tietosuoja toteutuu asiakasorganisaatioissa. 

Selvityspyyntöön vastaamalla sote-organisaatiot ja itsenäiset ammatinharjoittajat toteuttavat raportointivelvollisuutensa Kelalle. Raportointivelvollisuudesta on tarkemmin tietoja Reseptikeskukseen tallennettujen tietojen käsittelyä koskevasta seuranta- ja valvontaohjeessa, joka on julkaistu Kanta-Ekstranetissä. 

Selvityspyyntö lähetetään vastaajille sähköpostitse. Tarkistathan jo nyt yhteystietosi ja päivitä tarvittaessa tietosuojavastaavan rooli Kanta-palvelujen Ekstranetissä, jotta selvityspyyntö lähetetään oikealle yhteyshenkilölle.

Selvityspyyntöön voi vastata suomeksi tai ruotsiksi.

Selvityspyyntöä koskevat kysymykset voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen kanta@kanta.fi.

Selvityspyyntöön vastaaminen ei poista velvollisuutta ilmoittaa rekisterinpitäjälle henkilötietojen tietosuojaloukkauksesta tai sen epäilystä (pdf). 

Tietosuojaseloste: Kanta-palveluja käyttävät asiakkaat (pdf)