Sisältöjulkaisija

Arkistonhoitajan käyttöliittymästä on julkaistu ruotsinkielinen versio

Tiedote - Ammattilaiset Kirjoitettu 19.10.2021 Kaikki tiedotteet

Uudistuksen myötä käyttöliittymän kieleksi voi valita ruotsin tai suomen. Arkistoidut asiakirjat näytetään yhä sillä kielellä, jolla ne on laadittu.

Arkistonhoitajan käyttöliittymästä on viety tuotantoon ruotsinkielinen versio torstaina 14.10.2021. Käyttöliittymä palvelee nyt paremmin myös ruotsinkielisiä sosiaali- ja terveydenhuollon toimijoita.

Arkistonhoitaja voi valita haluamansa kielen käyttöliittymän yläkulmasssa olevasta painikkeesta. Käyttöliittymän oletuskieli on suomi. Arkistonhoitajan käyttöliittymässä tarkasteltavien asiakirjojen sisältö näytetään sillä kielellä, millä asiakirja on laadittu. Käyttöliittymässä tehty kielivalinta ei siis muuta alkuperäisen asiakirjan kieltä.

Arkistonhoitajan käyttöliittymässä sosiaali- ja terveydenhuollon organisaation arkistonhoitaja voi käsitellä tietoja, jotka organisaatio on tallentanut Potilastiedon arkistoon tai Sosiaalihuollon asiakastiedon arkistoon. Käyttöliittymässä voi hakea, tarkastella ja vertailla asiakirjoja sekä niiden metatietoja. Lisäksi Arkistonhoitajan käyttöliittymässä on mahdollista mitätöidä tarkasteltavissa olevia asiakirjatyyppejä, jos muita keinoja virheellisten tietojen korjaamiseen ei ole.

Vinkkejä ja ohjeita Arkistonhoitajan käyttöliittymän käyttöön

Arkistonhoitajan käyttöliittymä on hyödyllinen työkalu, kun sen käyttöön on perehtynyt. Arkistonhoitajien kannattaa tutustua käyttöliittymästä laadittuihin koulutustallenteisiin, joilla käydään läpi käyttöliittymän keskeisimpiä toimintoja sosiaali- ja terveydenhuollossa. Lisäksi pureudutaan yleisiin ongelmatilanteisiin, kuten miten terveydenhuollossa toimitaan, jos asiakas ei näe hänestä kirjattuja tietoja Omakannasta.

Usein kysytyistä kysymyksistä löydät vastaukset muun muassa siihen, kenellä on oikeus toimia arkistonhoitajana ja miten käyttöliittymän osoitteen saa.

Lue lisää