Sisältöjulkaisija

Kanta-palvelujen Omatietovaranto mukana Hyvinvointi-hackathonissa

Tiedote Kirjoitettu 24.10.2017 Kaikki tiedotteet

Kanta-palvelut on mukana Suomen suurimmassa Hyvinvointi-hackathonissa 27.-29.10.2017 Helsingissä.

Yhteisvoimin mentoreiden avustuksella tapahtumassa kehitetään uusia terveyden ja hyvinvoinnin ratkaisuja. Mukana on noin 100 koodaria, palvelunkehittäjää, yrittäjää ja kokemusasiantuntijaa. Paikalla on myös sosiaali- ja terveyspalvelujen ammattilaisia ja päättäjiä.

Hyvinvointi-hackathon on kohtaamispaikka, jossa yhdessä kehitetään uudenlaisia toimintamalleja, jotka voivat hyödyntää digitaalisia ratkaisuja, tekoälyä ja robotiikkaa.

Omakannan Omatietovarannon mentorina tilaisuudessa toimii projektipäällikkö Pirjo Vuorikallas Kelan Kanta-palveluista.

- Omatietovaranto on kansallinen tietovaranto, johon kansalainen voi tallentaa hyvinvointitietojaan. Hyvinvointitiedoilla tarkoitetaan kansalaisen mittaus-, elämäntapa- ja aktiivisuustietoja, jotka liittyvät suoraan tai välillisesti kansalaisen hyvinvointiin ja terveyden edistämiseen.

Kela toteuttaa Omatietovarannon tallennusalustan ja ylläpitää sekä kehittää sitä. Palvelu on kehitteillä ja tuotannon hyväksyntätestaus pilottien kanssa alkaa arviolta marraskuun aikana. Hackathonissa uusien palveluiden toteutusalustana käytetään Omatietovarannosta tarjolla olevaa avointa sandbox-kehitysympäristöä.

Lisätietoja