Sisältöjulkaisija

Uudistimme asiointiohjeet – ohjaavat entistä selkeämmin OmaKannan käytössä

Artikkeli Kirjoitettu 24.4.2024 Kaikki artikkelit

Erilaiset OmaKanta-asiointiin ja ohjeisiin liittyvät sivut ovat kanta.fin luetuinta sisältöä. Nyt ne ovat kokeneet muodonmuutoksen. Lopputuloksen kannalta asiakkaidemme näkemyksillä on ollut suuri merkitys.

Olemme keränneet uudistusta varten runsaasti tietoa asiakkaidemme toiveista ja tarpeista erilaisin kyselyin, haastatteluin sekä työpajoissa. Mittavaan taustatyöhön ja asiakasymmärryksen kartuttamiseen on ollut syynsä. Asiakkaamme etsivät tietoa ja ohjeita OmaKannassa asiointiin kanta.fistä n. 45 000 kertaa  päivässä. Suosituimmalla, OmaKantaa esittelevällä ohjesivullamme oli vuonna 2023 n. 15 miljoonaa käyntikertaa. 

– Ohjeiden on oltava selkeitä, jäsenneltyjä ja silmäiltäviä, koska todella moni hyödyntää niitä, kun asioi OmaKannassa. Ohjeiden uudistamisessa asiakkaitamme onkin kuunneltu tarkalla korvalla ja heidän näkemyksensä ovat olleet ensiarvoisen tärkeitä, toteaa vastaava viestinnän asiantuntija Pilvi Aalto Kannasta.

Poika makaa lattialla ja käyttää OmaKantaa puhelimella.
 

Silmäiltävät kokonaisuudet ohjaavat asiakkaan oikean tiedon äärelle

Uudistuksen tavoitteena on, että asiakas löytää tarvitsemansa tiedot ja ohjeet kanta.fistä helposti. Sisältöä on jäsennelty tiiviimmiksi kokonaisuuksiksi. Erilaiset visuaaliset sisältöelementit, kuten uudistettu numerolistaus, helpottavat hahmottamista. 

Selkeämmän rakenteen ja sisältöjen silmäiltävyyden lisäksi olemme panostaneet uudistuneissa ohjeissa kielen selkeyteen ja kielenhuoltoon.

Myös kirjautuminen OmaKantaan suoraan ohjesivuilta on ratkaistu kätevästi.

–  Suurin osa asiakkaistamme käyttää OmaKantaa mobiililaitteella. Ohjeisiin on nyt lisätty ’Kirjaudu OmaKantaan’ -painike tekstin joukkoon, jolloin sivua ei tarvitse selata edestakaisin, kun haluaa kirjautua OmaKantaan, vinkkaa asiakkuusvastaava Mari Holmroos Kannasta.

Kokeile uutta painiketta

Kirjaudu OmaKantaan

Anna meille palautetta

Kerro meille mielipiteesi uudistuneista ohjeista! Voit lähettää meille palautetta yhteydenottolomakkeella tai Kanta-palvelujen sosiaalisen median kanavissa.

Tutustu uusiin ohjesisältöihin

Ohjeet ja asiointi -osio