Sisältöjulkaisija

null Terveystietosi tallentuvat Omakantaan

Terveystietosi tallentuvat Omakantaan

Tiedote - Kansalaiset Kirjoitettu 05.07.2017 Kaikki tiedotteet

Omakanta-palveluun kertyy omaan terveydentilaan liittyvää tietoa monista eri lähteistä. Omakanta tarjoaakin käyttäjälleen kätevästi luettavan terveyden historian viime vuosien ajalta.

Omakanta-palveluun tuodaan terveydentilaan liittyvää tietoa useasta lähteestä. Tulevaisuudessa palvelu kattaa terveystiedot koko elämän ajalta, varhaislapsuudesta aikuisuuteen. Jo tälläkin hetkellä Omakanta tarjoaa ainutlaatuisen näkymän henkilökohtaiseen terveyshistoriaasi.

Omakannasta löytyy siten muun muassa kouluterveydenhoidossa tehtävät merkinnät, kuten myös asevelvollisuuden suorittamisen yhteydessä tehtävän terveystarkastuksen tiedot. Yhtä lailla ajokortin hankintaan liittyvän terveystarkastuksen kirjaukset ja työterveyshuollon vuositarkastusten tiedot päätyvät Omakanta-palveluun.

Harvapa tässä elämässä selviää sairasteluiden suhteen kokonaan puhtain paperein, vaikka lukeutuisikin siihen mukavimpaan perusterveiden kastiin. Huolet pois: Omakanta sisältää myös reseptit, sekä laboratorio- ja röntgentutkimusten tiedot. Omakanta-palvelussa voi täyttää myös elinluovutus- tai hoitotahdon.

Minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa. Myös alaikäiset voivat katsella Omakantaan vietyjä henkilökohtaisia terveystietoja, jotka on tallennettu tietopankkiin 1.8.2016 alkaen. Ja kun 18 vuotta tulee täyteen, myös ennen 1.8.2016 tallennetut tiedot avautuvat automaattisesti katseltaviksi.

Kaikki Omakannan käyttäjät kirjautuvat palveluun kätevästi verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla.

Lue lisää

Omakanta