Sisältöjulkaisija

Potilastiedon arkisto määrittelyjä on päivitetty: asiakastietolaki edellyttää muutoksia potilastietojärjestelmiltä Kanta-informointiin ja luovutuslupaan

Tiedote - Järjestelmäkehittäjät Kirjoitettu 23.12.2021 Kaikki tiedotteet

Potilastietojärjestelmien tulee toteuttaa asiakastietolain Kanta-informointiin ja luovutuslupaan liittyvät muutokset siten, että ne ovat terveydenhuollossa käytössä 1.1.2023 mennessä. 

Uusi asiakastietolaki tuli voimaan marraskuussa. Laissa on tarkennettu tietojärjestelmiin kohdistuvia vaatimuksia. Potilastietojärjestelmiin on toteutettava asiakastietolain Kanta-informointi ja luovutuslupaan liittyvät muutokset niin, että ne ovat 1.1.2023 käytössä terveydenhuollossa.

Potilastiedon arkiston toiminnalliset määrittelyt on päivitetty ja julkaistu, ja niissä on huomioitu asiakastietolain muutokset. Myös Potilastiedon arkiston tekniset määrittelyt on päivitetty ja julkaistu. 

Kanta-palvelujen julkaisuaikataulu on päivitetty asiakastietolakipaketin muutosten osalta 28.10.2021. 

Asiakastietolain muutoksista ja ajankohtaisista asioista löytyy tietoa viimeisimpien toimittajayhteistyökokousten materiaaleista. Toimittajayhteistyökokous on potilas-, asiakastieto- ja apteekkijärjestelmätoimittajien yhteistyökokous, jossa tarjotaan Kanta-palvelujen ja niiden toiminnallisuuksien kehittämiseen liittyvää tietoa. Seuraava kokous on 9.2.2022.

Sote-toimijoille 16.12.2021 järjestetyssä Kanta-infossa esiteltiin Kanta-palvelujen kehittämisen ja käyttöönottojen painopisteitä vuodelle 2022.

Lisätietoja: