Chatbot-upotus

OmaKanta uudistuu

OmaKanta uudistuu

Valtakunnallinen OmaKanta-verkkopalvelu uudistuu syksystä 2023 alkaen. Uudistuksen myötä palvelusta tulee saavutettavampi ja helpompi käyttää. Kokoamme tälle sivulle keskeiset tiedot uudistuksen vaiheista ja uudistuvasta palvelusta.

Yli 10 vuotta käytössä olleeseen OmaKantaan on välttämätöntä tehdä teknologisia muutoksia ja se uudistetaan vastaamaan paremmin nykyaikaisen digipalvelun vaatimuksia. Palvelun käyttäjiltä kerätyllä palautteella on tärkeä rooli OmaKannan uudistuksessa.

Uudessa OmaKannassa panostetaan 

  • palvelun käytön helppouteen
  • tietojen löydettävyyteen
  • ymmärrettävään kieleen 
  • selkeään ulkoasuun. 

Uusi OmaKanta toimii aiempaa paremmin myös esimerkiksi ruudunlukuohjelmilla, jotka auttavat näkövammaisia käyttämään verkkosivuja.

Uusi ja vanha OmaKanta toimivat siirtymävaiheessa rinnakkain

Ensimmäisenä uudessa OmaKannassa voi selata reseptejä ja pyytää niiden uusimista.

OmaKannan vanha versio pysyy uuden rinnalla, ja sitä voi käyttää, kunnes uuteen palveluun saadaan riittävästi toimintoja. Siirtyminen kokonaan uuteen OmaKantaan tapahtuu vuoden 2024 aikana.

Ohjeita asiointiin uudessa OmaKannassa

Uutta OmaKantaa voi kokeilla kirjautumalla palveluun osoitteessa kanta.fi. Kun olet kirjautunut OmaKantaan, pääset siirtymään palvelun uuteen versioon.

Tähän listaukseen on koottu ohjeet niistä verkkopalvelun osioista, joita uudessa OmaKannassa voi kokeilla.

Kerro meille ajatuksesi uudesta OmaKannasta

Toivomme OmaKannan käyttäjiltä palautetta uudesta palvelusta! Voit antaa palautetta suoraan OmaKannan uudessa versiossa. Palautteen perusteella palvelua kehitetään ja siihen tehdään parannuksia.

Voit lähettää meille palautetta myös yhteydenottolomakkeella ja Kanta-palvelujen sosiaalisen median kanavissa.

Voit myös kertoa mielipiteesi uudesta OmaKannasta chattirobotti Kanta-apulaiselle.

Päivitykset uudessa OmaKannassa

Uudistunut Reseptit-osio on julkaistu 

OmaKannan verkkopalvelu-uudistuksen ensimmäisenä osana on julkaistu Reseptit-osio. Uudessa OmaKannassa voi 25.10.2023 alkaen selata reseptejä ja pyytää niiden uusimista. Uudessa OmaKannassa ei vielä voi asioida toisen henkilön puolesta.

Sivua päivitetty 31.10.2023