Innehållspresentatör

Kanta fungerar inte längre med gamla webbläsare och operativsystem – de flesta kunder kan fortsätta använda tjänsten normalt

Meddelande Skrivet 07.01.2020 Alla meddelanden

Det har gjorts tekniska uppdateringar i Kanta-tjänsterna och på webbplatsen kanta.fi 7.1.2020. Om det förekommer problem vid användningen av tjänsten, lönar det sig att uppdatera webbläsaren samt operativsystemen i telefonen, pekplattan och datorn.

De flesta kunder kan fortsätta använda webbplatsen och Mina Kanta-sidor normalt utan att några åtgärder behövs. Mina Kanta-sidor och webbplatsen kanta.fi kan inte längre användas med t.ex. operativsystemet Android 4.3 eller äldre versioner, och inte heller med webbläsaren Internet Explorer 10 eller äldre versioner. 

De tekniska uppdateringarna har gjorts för att säkerställa att uppgifterna överförs på ett säkert sätt även i fortsättningen. Ändringarna gäller också användarna av Kanta-Extranätet.

Ändringarna beror på protokolluppdateringar. FPA stöder inte längre TLS-versionerna 1.0 och 1.1 i sina tjänster. Hädanefter stöds endast TLS 1.2, som alla moderna webbläsare använder.