Sisältöjulkaisija

Alle 18-vuotiaiden koronarokotustodistukset eivät jatkossa vanhene perusrokotussarjan jälkeen matkustuskäytössä

Tiedote Kirjoitettu 31.03.2022 Kaikki tiedotteet

Matkustuskäyttöön tarkoitetut EU:n koronarokotustodistukset ovat jatkossa toistaiseksi voimassa alle 18-vuotiailla, jotka ovat saaneet koko perusrokotussarjan eli tyypillisesti kaksi rokoteannosta. Täysi-ikäisten rokotustodistukset vanhenevat 270 päivän (noin yhdeksän kuukauden) päästä perusrokotussarjan viimeisen rokotteen saamisen jälkeen. Kolmannen rokotteen jälkeen rokotustodistuksen voimassaoloa ei toistaiseksi rajoiteta.

Euroopan komissio teki muutoksen asetuksellaan, joka tulee voimaan 31.3.2022. Teknisille muutoksille on varattu aikaa 6.4. asti, jonka jälkeen muutos on täysimääräisesti voimassa kaikissa jäsenvaltioissa.


Kyseessä on EU:n digitaalinen koronatodistus, jota saatetaan tarvita matkustettaessa EU-maissa. Eri maiden koronatodistusten käytännöt ja vaatimukset rajanylitystilanteessa vaihtelevat. Ennen matkalle lähtöä on hyvä tarkistaa kohdemaan koronatilanne sekä koronatodistuksiin liittyvät vaatimukset ja ennen paluumatkaa Suomen koronatilanne sekä koronaan liittyvä ohjeistus. EU-maita koskevat matkustusohjeet ja -rajoitukset on koottu Re-open EU –verkkosivustolle. Jokainen jäsenmaa määrittelee omassa lainsäädännössään, kuinka koronatodistusta kansallisesti hyödynnetään.

Lue lisää