Sisältöjulkaisija

Koronapassin käytön rajoitukset jatkuvat

Tiedote Kirjoitettu 13.01.2022 Kaikki tiedotteet

Koronapassin käytön rajoituksia jatketaan tammikuun loppuun. Valtioneuvosto on muuttanut asetusta, jolla rajoitetaan koronapassin käyttöä. Koronapassin käytön rajoitukset ovat voimassa 31.1.2022 saakka.

Koronapassia ei voi käyttää yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona alueellisille rajoituksille 31.1.2022 saakka. Esimerkiksi ravintoloilla on kuitenkin oikeus edellyttää asiakkailta koronapassin käyttöä koko aukiolonsa ajan koko maassa.

Asetus koskee kaikkia yleisötilaisuuksia ja asiakastiloja, joihin kohdistuu voimassa olevia rajoituksia. Alueelliset viranomaiset päättävät, millaisia rajoituksia alueilla on käytössä.

Asetusta sovelletaan leviämisvaiheen tunnusmerkit täyttävien sairaanhoitopiirien alueilla eli tällä hetkellä kaikkialla Suomessa.

Lataa EU:n koronatodistus Omakannasta

Koronapassina toimivan EU:n koronatodistuksen saat ladattua Omakannasta. Todistus kannattaa tallentaa puhelimeen pdf-tiedostona tai kuvakaappauksena tai tulostaa valmiiksi.

  1. Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  2. Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus. Löydät linkin todistusosioon myös Omakannan etusivulta.
  3. Avaa koronatodistus painamalla pdf-linkkiä. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen.
  4. Tallenna pdf-tiedosto omaan puhelimeesi tai muulle laitteelle tai ota siitä kuvakaappaus. Näin todistus on sinulla valmiina, kun tarvitset sitä. Voit myös tulostaa todistuksen paperille.

Lisätietoja