Sisältöjulkaisija

null Resepti-palvelun selvityspyyntö tietosuojasta sote-organisaatioiden tietosuojavastaaville ja itsenäisille ammatinharjoittajille tammikuussa

Resepti-palvelun selvityspyyntö tietosuojasta sote-organisaatioiden tietosuojavastaaville ja itsenäisille ammatinharjoittajille tammikuussa

Tiedote - Ammattilaiset Kirjoitettu 14.12.2020 Kaikki tiedotteet

Selvityspyynnön avulla Kela seuraa ja valvoo, että Resepti-palveluun liittyvä tietosuoja toteutuu asiakasorganisaatioissa. Kela laatii selvityspyynnön yhteistyössä Tietosuojavaltuutetun toimiston sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa.

Kela toteuttaa sähköisen lääkemääräyslain (251/2014) 24 §:n nojalla vuosittain selvityspyynnön asiakasorganisaatioille. Selvityspyyntöön vastaamalla sote-organisaatiot ja itsenäiset ammatinharjoittajat toteuttavat raportointivelvollisuutensa Kelalle. Tarkemmat tiedot raportointivelvollisuudesta on saatavilla Resepti-palvelun palvelukuvauksesta. 

Tarkista yhteystietosi jo nyt

Selvityspyyntö lähetetään vastaajille sähköpostitse. Tarkistathan jo nyt yhteystietosi ja päivitä tarvittaessa tietosuojavastaavan rooli Kanta-palvelujen Ekstranetissä, jotta selvityspyyntö lähetetään oikealle yhteyshenkilölle. Selvityspyyntöön voi vastata suomeksi tai ruotsiksi.

Selvityspyyntöön vastaaminen ei poista velvollisuutta ilmoittaa rekisterinpitäjälle henkilötietojen tietoturvaloukkauksesta. 

Lue lisää:

Lisätiedot:

Selvityspyyntöä koskevat kysymykset voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen kanta@kanta.fi.